Sodoku Widget

Nagy Sodoku őrület tört ki. Már a haonon, és a Hajdú-Bihar megyei Naplóban is van ilyen játék már. A lényege végül is, hogy 9×9-es mezőben játszunk, ami kezdetben hiányosan számokkal van tele. A játék lényege, hogy teljesen ki legyen töltve a tábla, viszont a következő szabályokat figyelembe véve:
Minden sorban 1-9-ig lehetnek számok és csak egyszer szerepelhetnek abban a sorban
Minden oszlopban 1-9-ig lehetnek számok és csak egyszer szerepelhetnek abban az oszlopban
A játékban még minden 3×3-mas rész is külön meg van különböztetve. Ezekre is az vonatkozik hogy a 3×3-mas területen 1-9ig lehetnek számok és minden ilyen területen minden szám csak egyszer fordulhet elő.
Így a játéknál figyelni kell a sorokat, az oszlopokat, és hogy melyik hármas mezőben vagyunk. Okos kis dolog, rendesen megmozgatja az ember agyát, és végül is csak számolás és logika kérdése.
Ezek után nagyon megörültem, hogy láthattam, hogy Dashboardon is elérhető ez a játék már, méghozzá elég komoly formában. Az alap játék ugye adott, viszont vehetünk igénybe segítséget is, amelynek aktivizálásakor, minden üres mezőben beíródnak nekünk arra a helyre beírható számok. Ahol már csak egy szám jöhet szóba, oda azt már be is jegyezhetjük. A widget elérhető itt. Aki pedig böngészőből akar játszani az pedig kattintson ide.

sudokuwidget

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük