SMS küldés Macről telefon nélkül

Régebben hatalmas érdeklődés övezte, az akkor Westel által működtetett 777sms nevű internetes ingyen sms küldési lehetőségét. Persze ahogy minden jó dolgot, ezt is eltörölték a „föld színéről”. Ezek után is sokan kerestek más ingyen sms küldő netes szolgáltatást, de többnyire csak részleges sikereket értek el, akik nem adták fel teljesen. Persze aki Mac-et használ az telefonjával együttműködve tud sms-t küldeni programból, vagy AddressBookjából egyszerűen. Viszont mi van ha nem telefonunk által akarunk sms-t küldeni? Akkor milyen megoldások vannak? Én kettőt találtam.

Az első egy ingyenes szolgáltatás. Egyetlen negatívum lehet, hogy üzeneteink végére oda kerül a (callwawe.com/sms) reklám. Viszont az ingyenes sms küldést akár Dashboardunkról egy widget segítségével is igénybe vehetjük. Nem Mac-es userek Yahoo Widget, és Google gadget formában is elérhetik a szolgáltatást. Ezt a lehetőséget a blackblogon találtam, és maga a szolgáltatás és a widget itt érhető el.

SMS Widget

A másik ilyen szolgáltatás kicsit komolyabb és persze fizetős. Első sorban 10 USD-t kell fizetnünk évente a szolgáltatásért, majd minden 50 sms után 5 USD-t. Ami azért nem egy nagy összeg, valljuk be. Ezért mit kapunk? Első sorban Mac-es környezetbe írom le a tudását, de Windows alatt Yahoo widgetekkel is tudjuk a szolgáltatást igénybe venni. A program beépül az AddressBookunkba, mellyel egyszerűen, és tetszőlegesen konfigurálhatóan tudunk egyének vagy egy csoportnak SMS üzenetet küldeni. Ezen túl persze elérhető Dashboard Widget formában és persze ami csodálatos AppleScript által bármilyen, azt támogató programba beépíthető. Így bárhonnan tudunk SMS-t küldeni általa. Nem semmi ez így már azért. A programról többet a hivatalosa oldalon tudhatunk meg, itt.

smsmac

SMS küldés Macről telefon nélkül” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük