Skype konkurens ingyenes magyar hívásokkal

Egy a jelenleg egyértelműen piacvezető pozíciót élvező Skype uralmának megtörésére készülő konkurens internetes telefonálást lehetővé tevő vállalkozás olyan új akciót hirdetett meg, amelynek keretében felhasználói számára a világ 60 országába teszi lehetővé ingyenes telefonhívások bonyolítását, vezetékes ill. mobil vonalakra is. A Gizmo Project „All Calls Free” akciójának révén többek között magyar telefonszámok is teljesen díjmentesen hívhatóak.

Bár hasonló akciót korábban már maga a Skype is meghirdetett, annak elérhetőségét azonban sajnos csak az Egyesült Államok területére korlátozva, így például hazánk fiai az ingyenes telefonálás lehetőségével nem élhettek. Ezzel szemben a Gizmo Project most elindított akciójában a világ több tucat országába(n) – köztük Magyarországon is – kezdeményezhetők térítésmentes hívások tetszőleges vezetékes és mobil számokra.

Az ingyenes hívások egyetlen feltétele, hogy a hívott számnak magának is egy regisztrált Gizmo-felhasználóhoz kell tartoznia. Ugyanakkor, mivel egyetlen gépről tetszőlegesen sok felhasználói azonosító, azok pedig szintén tetszőleges telefonszámmal regisztrálhatók, szükség esetén akár internet-eléréssel nem rendelkező ismerőseink is könnyen ingyen-hívhatóvá tehetők, egy-két perc leforgása alatt.

Az egyébként megjelenésében és kezelésében is erősen a Skype-ra hasonlító szoftverrel természetesen interneten keresztüli beszélgetések is folytathatóak két gép között, illetve, korlátok nélküli kihívási lehetőség is kínálkozik, egy előre feltöltött egyenleg terhére. Utóbbi szolgáltatás a szokásos, a hagyományos telefonszolgáltatók által biztosítottnál általában lényegesen kedvezőbb percdíjak mellett vehető igénybe. Az Egyesült Államokba például percenként alig több mint 2 forintért beszélhetünk, de az ausztrál ismerőseinkkel folytatott hosszabb csevegés sem juttat majd minket az adósok börtönébe az 5 forintnál is alacsonyabb percdíj mellett.

Az ingyenes magyarországi hívásokat lehetővé tevő, a Windows mellett Linux és MacOS platformokon is futó Gizmo Project telefonszoftvert az érdeklődők a erről oldalról tölthetik le.

gizmo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük