Corripio az iTunes számok borítóihoz

Már foglalkoztam vele, podcastban is hogy lehet widget segítségével könnyen egyszerűen mindig az éppen aktuálisan lejátszott számunkhoz borítót társítani. Az viszont aki frissen tér át az iTunes használatára, vagy nagyobb mennyiségben importál dalokat a libraryjába, az nem feltétlenül szeretne egyesével végigmenni rajta, hogy widgettel elmentegesse.

Erre találtam most egy programot a neve Corripio Artwork Finder. A stuff nem csinál mást mint csatlakozik az iTunes Libraryjához, kilistázza a számokat, majd ezek után egyrészt az ekkor kijelölt számokon (ez tetszőlegesen lehet össze-vissza pár szám, vagy sorban meghatározott számú, vagy összes dal is) egy fixálást, azaz a számok előadóinak és dalcímeinek ellenörzését hajthatjuk végre, ez jól jön ha nem pontosan, vagy helytlenül kerültek importálásra dalaink.

A Get Artwork opcióval a kijelölt elemekhez (a Preferencesben megadott helyekről) borítókat keres, amiket mindig kilistáz, és kiválasztva a megfelelőt. majd jóváhagyva már be is állítottuk a szám új borítóját. Ezzel szépen, gyorsan,a szám meghallgatása nélkül tudunk párosítani a zenéhez képeket. Sajnos ez a progi se csalhatatlan, van helyzet amikor csak helytelen borítókat talál, és olyan is amikor egyáltalán nem. Ekkor érdemes ellenőrizni a dal előadóját, és a szám címének helyességét. Persze a Magyar dalok és előadókat szinte el is lehet felejteni. A program mégis úgy érzem hasznos és megkönnyítheti az életet. Ingyenesen letölthető innen.

corripio

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük