ReactOS

A ReactOS készítői honlapjukon Karácsony másnapján tették közé a Windows NT-t utánzó nyílt forrású operációs rendszerük legújabb változatát. A frissen megjelent ReactOS 0.2.9 legfontosabb hazai vonatkozású újítása a teljes értékű magyar nyelvi fordítás ill. a magyar billentyűzetkiosztás támogatásának bevezetése, amelynek köszönhetően immár anyanyelvünkön is képesek lehetünk az ingyenes operációs rendszerrel történő kommunikációra.

Ezen kívül természetesen a készítők számos más fejlesztést is végrehajtottak a rendszerben. Így például az új ReactOS már képes egyes a Windows Server 2003-hoz készült meghajtóprogramok használatára is, és jelentős fejlesztéseket tartalmaz multimédiás csatolókészlete és DirectX-támogatása vonatkozásában is. Az új kiadásban ezen kívül logikusabb rendbe kerültek az elemek a Start menüben, és bővítették a parancssori értelmező (CMD) képességeit is.

A ReactOS 0.2.9 fejlesztéseinek részletes listáját az érdeklődők a rendszer kiadási jegyzeteiben olvashatják, míg a szoftver telepítés nélkül CD-ről futtatásra alkalmas “Live” ill. bináris változatát és forráskódját innen tölthetik le. Magyar nyelvű kommunikációra a rendszert csak az utóbbiból történő fordítással lehet rábírni. A magyar oldal itt, az eredeti itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.