RatDVD a rippelők álma

RatDVD néven került ki az Internetre az a szoftver, amely valószínűleg minden jogvédő rémálmát testesíti meg, írtuk június elején. Az új alkalmazás azt ígéri, hogy a komplett DVD-t eltárolhatjuk tömörített formátumban, az összes kiegészítő szolgáltatással (extrával) együtt. A fejlesztőcsapat vezetője, aki névtelenségben szeretett volna maradni, úgy nyilatkozott, hogy nem a file-cserélők kedvében akartak járni, egyszerűen szerették volna az emberek számára felkínálni a kompakt DVD-archiválás lehetőségét. Azt azonban a kóder is elismerte, hogy bizonyára fogják illegális célokra használni a RatDVD-t, éppen ezért döntöttek úgy, hogy anonimek maradnak.

A szoftver maga nem tudja feltörni az eredeti korongok másolásvédelmét (ehhez egy kiegészítő programra van szükség), de ezen kívül mindenre képes, amire a videotömörítéssel foglalkozók vágyhatnak. A tucatnyi fejlesztő közreműködésével létrehozott alkalmazás például lehetővé teszi, hogy közvetlenül a merevlemezre másolja a felhasználó a boltban megvásárolt lemezéről a tartalmakat (menüvel, extrákkal együtt!), majd ezeket az anyagokat egy új audio- és videoformátumba lehet tömöríteni. Ez utóbbiról azt lehet tudni, hogy az alapoktól kezdve írták meg alkotói, habár az Xvid és az MPEG 4 szabványokat áttanulmányozták, mielőtt belevágtak volna a programozásba.

A RatDVD-vel tömörített anyagok az eredetinek a felét, harmadát foglalják, és például a 10-es Windows Media Playerrel megtekinthetők. Szerverünkről letölthető a legújabb, 0.75.1333-as változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük