Pro Tools Controller: Professzinális iPhone alkalmazás

Íme egy igazi killer alkalmazás, ami újraértelmezi egy érintő felület lehetőségeit és speciális szabályzó interface-eit.: A ProRemote, az iPhone és az iPod touch jeleit átkonvertálja egy wireless szabályzóhoz, a Pro Tools LE-hoz, valós idejű visszajelzésekkel! Ez talán korlátozottnak, nem olyan nagy számnak tűnhet az audio világ számára, ellenben azt is megláthatjuk, hogy egy ilyen apró csomagolású eszköz milyen erővel rendelkezik, hogy sok felhasználó problémáját megoldhassa.

Alex Lelievre, a programozó a következőképpen nyilatkozott a beta és a kereskedelmi verziók kiadásával kapcsolatban.

„A ProRemote beta verziója a következő héten jön ki,” mondja Alex, „jelenleg még csak Mac szerveren dolgozunk, de a későbbiekben egyszerűen át lehet majd vinni Windowsra ezeket.(Egyszerre csak egy dologra koncentráljunk!) A közeljövőben be tudjuk fejezni a munkálatokat, és a szoftware futtathatók lesz függetlenített iPhone-okon és and iPod touch-okon.”

“Bár a beta verzió már elérhető lesz jövő héten, a végleges szoftware nem láthat napvilágot míg az Apple ki nem adja saját iPhone SDK-ját és meg nem győzőm őket, hogy igazolják ezt a szoftware-t. Szóval feltehetőleg, valamikor február végén kerül sor a kereskedelmi kiadásra. És az ár? Kb $150. A legtöbb zenész, azok közül, akiket ismerek boldogan fizet majd ezért a „távirányítóért””. Ahogyan ezt Alex is mondja:

„Amikor már tizedjére kell felkelnem és elsétálnom a konzolig, hogy állítgassam a hangszineket, teljesen elmegy a kedvem a zenéléstől. Ezzel a szoftwarrel azonban a dobtól, vagy a gitártól képes vagyok irányítani a felszerelésem és remélhetőleg a zene is folytatódhat.”

ProRemote_gizmodo

A The ProRemote szoftware tehát 3 részből áll. Az első az iPhone-on lévő szoftware, ami a felhasználió felületet, az audiójelek és időkódok valós idejű kijelzését biztosítja. Ez kapcsolódik a szerverhez, ami egy olyan gépre van telepítve, ami TCP protocol 8183-as és 8184-es portjait használja. A szerver az ugynevezett Pro Tools-al kommunikál, egy MIDI drivert használva egyazon gépen.

Na de ez a kis csoda itt még meg sem állt.: Alex azt állítja, hogy letesztelte ezt a távírányítást az AT&T EDGE networkjét használva, és így „a világ bármely részéről képes lehetsz a konzolodat irányítani, ahol internet vagy EGDE” van, habár a megfelelelő alkalmazások korlátozott számban állnak rendelkezésre ehhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük