Postcard: iCard képeslapok küldése rugalmasan egyszerűen

Aki még nem ismerné az iCard az Apple saját képeslapküldő szolgáltatása. Az itt megírt lapokat a .Mac felhasználók egyszerűen akár Address Bookból kiválasztott embereknek is elküldhetik, míg akárki más is használhatja .Mac hozzáférés nélkül, itt viszont akkor minden adatot magunktól kell bepötyögnünk. A Mac.com iCard szolgáltatása magát a képeslapot küldi el a címzettnek JPEG formátumban, így nincsenek kódolási problémák, és nem egy személytelen linket vágnak oda, hanem valóban a lapot, ahogyan azt a feladó szánta.

Az Apple weboldalán sok kategória, több képe közül is válogathatunk, és pár kattintás segítségével már el is küldhetjük a képeslapot.

Aki viszont saját képeiből, és .Mac weboldal meglátogatása, és persze .Mac szolgáltatás nélkül akarja ezt a fajta képeslapküldést használni most már az is megteheti, egy egyszerű program segítségével.

PostCard

A program a gyakorlatilag egy JPG képet hoz létre, amit átad attachmentként a Mail programnak, ami persze egyből elküldheti akárkinek. A programban tetszőlegesen behúzhatunk és méretezhetünk bármilyen képet, és mellé rövid szöveget is csatolhatunk. A vicces, hogy a hátteret, és a bélyeg típusát és a pecsét szövegét is állíthatjuk. :) Aranyos a program és tényleg jól működik.

Sajnos aki nem akar egy nagy LICENCE feliratot a képeslapjában látni, annak meg kell vásárolnia e alkalmazást. A program elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük