Xorp Blog Podcast

Over The Hedge – Túl a Sövényen játék

Nagy nyárban ez már a sokadik játék amit letesztelek. Ilyenkor viszont kinek van kedve szakmai dolgokkal foglalkozni ha csak nem muszáj? Így próbáltam ki most ezt az üdítő újdonságot, ami a méltán aranyosnak titulálható, Túl A Sövényen film, játék verziója. Főleg ToNyOmAn ajánlása miatt estem neki, ha lúd legyen ToNyOmAn alapon :) Sokat azért nem vártam tőle. Gondoltam végig fogom vinni a filmet… Aztán mégis beleszerettem…

Kezdjük akkor a grafikával. Én egy 9200 Radeon, Celeron 1,2Ghz, 256Mb Ramos (irodai gépen) próbáltam ki. Azt kell hogy mondjam, hogy szerencsére akadás nélkül élvezhető minőségben sikerült végig játszanom vele. Ez pedig szerintem nagyon fontos, útálom, ha úgy adnak ki egy játékot, hogy optimális gameléshez új gépet is kell vásárolni hozzá. A grafika így is nagyon szép volt, nem voltak nagyon kockásak az objektumok.

11 12

Akkor a játék menetéről dolgokat… Jól megszokott játékmeneteket ilyen kis intrók foglalják keretbe, ami végül is a storyt kíséri végig. Eléggé érthető mikor mit kell csinálni, ha az ember nem ért angolul, akkor is rájön, vajon mit kell teljesíteni a továbbjutáshoz. A játék folyamán mindig visszatérünk a fához. Ez a kis bunkerünk a sövény mögött. Ide kerülnek a küldetések folyamán összegyűjtött kis dolgok. A kis állatok mint otthonukat, minden féle élvezeti cikkel rendezik be azt a rétet. Itt a fánál tudunk cserélgetni karaktereket. Mindig két kis állattal teljesíthetjük az adott küldetést. A játék folyamán közöttük tetszőlegesen váltogathatunk is. Ezeket a küldetéseket a fánál a nagy tablón érhetőek el. A küldetéseken túl pedig még bonus játékok is várnak ránk, amiket a küldetések megfelelő teljesítése után tudunk elérni.

13 14

A küldetéseket mint említettem ketten kezdik mindig. Fegyverük többnyire egy bot, pumpa, golf- baseball ütő. Amivel egyrészt vagdalkozni tudnak, másrészt pedig nagyot ütni (golfozó mozdulattal), amivel messzebb lévő dolgokat képesek lőni. Az energiájukon kívül, egy másik csík egy speciális erőt mutat. Egy külön billentyűre bepörgethetjük a kis állatunkat. Ekkor minden “pörgési hatósugaron” belül lévő ellenséget ütjünk egyszerre. Persze ezt a dolgot addig csinálhatjuk amíg van energiánk. Ha véletlenül meghalnánk (vagy leesnénk, vagy letelne az időnk) akkor az utolsó automatikusan mentett helyről folytatjuk. Többnyire csak le kell gyilkolásznunk az özönlő ellenséges patkányokat és más állatkát, és meg kell semmisítenünk azoknak fészkeit. Vagy időre teljesíteni valamilyen feladatot. Kulcsokat keresni, hozni vinni tárgyakat.

15 16

Akkor a történetről pár szót. Kezdjük ott hogy az első két küldetés szól csak a filmről. Az elsőben Vincének a medvének (aki még később fel fog tűnni, (mert fel kell keresni a barlangjában) kell összegyűjteni ugye a tartozást. Második körben pedig a foglyul ejtett barátainkat kell RJ (Stikli) mosómedvével kiszabadítanunk. Ezek után viszont a film utáni dolgokat kell végigjátszanunk. Első körben csak kalandozgatunk, beszerezzük a kényelmi dolgokat. Majd a küldetések vége fele már azért bonyolódik a helyzet. Az a felállás hogy Exterminator “barátunk” az erdő élőlényeit egy fém sisak segítségével rabszolgává teszi, amely annyira felháborító, hogy ezt nem is hagyhatják szó nélkül a barátaink, ezért először is megfosztják a főbb szereplőket rabszolga sorsuktól… Végső körben mikor a kis barátaink főhadiszállását is megtámadják a gonosz patkányok, már elszakad a cérna és hőseink Exterminator gyárának megszállásával és elpusztítását tűzik ki célul. Addig viszont pontosan 35 küldetést kell teljesíteni. A játék könnyen végigjátszható, de rá kell fordítani jó néhány hosszú órát. Több helyen is el lehet akadni, sajnos többnyire ugrálgatós-leesős helyeken. Viszont nem kell feladni, ha nekem sikerült bárkinek sikerülhet. :)

17 3

Összességében a film után nagyon jó kis kikapcsolódás, jól eltalált játékmenettel és stílussal. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Sajnos nincs Mac Os X-es verziója. :( Szerezd be Te is!!

Categories: Informatika, Játékok

wireless Mighty Mouse » « Age of Empires II: The Conquerors

16 Comments

 1. Nekem ahogy már írtam nagyon bejött. Én sem egy erőművön játszottam vele, de azért a kimentett képeknél jóval szebben nézett ki. Továbbra is csak ajánlani tudom. Amúgy easy fokozaton is lehet sok helyen szívni. Már csak 2 pálya van a végéig. Kiváncsi vagyok a végén aktiválódó plussz cuccokra. (:

 2. vki írjah ide hogy hogyan kell letölteli a játékot

 3. Hmm… legyszives hagyd abba a floodolast…
  A masik ha nem akarod megvenni a jatekot barmelyik szamtech boltban, akkor torrent tracker oldalakon illetve mas illegalis ftpken nezz korul. ennyi.

 4. Nagyon tetszett a játék, de a 27-esnél végleg feladtam. A 4. ugrást a vízesésnél nem tudom megcsinálni.

 5. Ha a vízeséses pályára gondolsz, ahol a kis kiallo dolgok idovel “leszakadnak”, ott kb 100000. szer en is meghaltam. De meglehet csinalni. Sajnos nincs elottem pontosan hogy, de arra emlekszem, hogy ugras kozben is nagyon erossen kellett abba az iranyba nyomni a mozgas gombot, es persze duplakat ugrani. Ha mar odaig eljutottal pedig nagyon kozel vagy az egesz jatek vegehez. :) Kicsit nyugodj le aztan esetleg probald meg ujra. :)

 6. helló hogyan lehet letöltni a játékot???!!

 7. Egy demot letolthetsz innnen, vagy pedig megvasarolod a teljes jatekot!

 8. Halihoo! Szeretem ezt a játékot deh a 27. pályán én se tudok átjutni:( vki esetleg nem tudna adni mentést a 28. pályáról? csakmert sehogyse tudok átjutni és 50.000x próbáltam :SS Előre is kössz!

 9. A 25-én elakattam aki tudná h kell írja le kérem!odadobom a kaját és dobná ki az ablaknak megy és nemis számojja!help please!

 10. Most szereztem be én is a játékot, mondván a fiamnak jó lesz, de ez nekem is nagyon bejön. Már kezdtem megszokni, hogy aminek gyenge gép igénye van az általában gyenge grafikával rendelkezik. Itt viszont ez nem igaz. Fantasztikusan jó, az irányítás is megfelelő, pedig csak egy AMD Atlon 1.7 Gh proci 512Mb DDR ram és egy Gforce440 64Mb-os videó kari van és mégis a nagyobb felbontás is símán akadás nélkül megy.
  Egy magyarítás azért jó lenne. Ha valaki tud ebben segíteni azt megköszönném.

 11. Én ezen az oldalon lévő 16-os képen ábrázolt pályánál akadtam el, és sehogyan sem tudok továbbjutni. A sziklafalon lévő 3 felvonót nem sikerül beindítanom, és így nem jutok fel a pálya folytatásához. Ha valaki tudja hogy indulnak be a liftek kérem segítsen . Előre is köszönöm a segítséget.

 12. Hogyan lehet ezt a játékot letölteni legyen szíves valaki megírni!!!

 13. ugy hogy bemenc a
  liftbe és ot egy kar és kiirja hogymék gombot nyomdmeg és elindul a lift

 14. végig játszottam :DDDDD könnyű volt

Leave a Reply

Copyright © 2020 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: