NokiaMouse – Telefonból egér

A notebook tulajdonosoknak gyakori problémája, hogy nehezen tudnak egerészni a mobil gépekbe épített mutatóeszközökkel. Sokan visznek a notebooktáskában magukkal egeret. Vannak egész jó e célra használható készülékek. Igaz, hogy nem nagy eszközök ezek, de mégis egy dologgal többet kell magunkkal cipelnünk. Nem lenne jó, ha egy olyan eszköz lenne használható egérként is szükség esetén, ami amúgy is mindig nálunk van?

Talán ez motiválta a Nokia 6230i Bluetooth Mouse projekt készítőjét is.

A mobiltelefonok nagy részén van kamera. Senki nem mondta, hogy a kamerát csak képek készítésére és filmek felvételére lehet használni. A kamerás telefonok nagy része futtat Java-t, így semmi sem akadályozza meg a programozót, hogy olyan szoftvert írjon, amely figyeli a kamerában a mozgást, majd azt egér jelekké alakítsa a PC számára. Az adatátvitelre használható a telefonban levő Bluetooth képesség.

Elkészült a NokiaMouse. A projekt még nincs kész, és számos olyan problémája van, ami miatt az „igazi életben” nem állná meg a helyét (például fény kell a kamerának, ezért az telefont 6 cm magasan kell mozgatni az egérpadtól vagy a felülettől). Azonban technikai érdekességként mindenképpen figyelemreméltó.

Nem akarok tippeket adni a Nokia tervezőmérnököknek, de az ötletet továbbfejlesztve ki lehetne hozni egy profin elkészített Nokia típust. Ha van vevő a videojátékkal, mp3 lejátszóval, fm rádióval, chatboard-dal és egyéb „hasznos” funkciókkal kombinált telefonokra, akkor talán erre is lenne. :)

A projekt bemutató videoval itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük