NetShade: elrejtve az interneten

Ez a program igazából egy szolgáltatás kliens változata. Egy proxy detektáló, és beállító programról van szó. Mi az a proxy? Arról van szó, hogy egy adott gép nem közvetlenül ér el a hálózaton egy másik gépet, hanem egy proxy-n keresztül teszi ezt, és valójában a proxy kommunikál a céllal és a forrással, mint „köztes” elem. Ez több mindenre is jó lehet, egyrészt a sávszélesség kihasználtság csökkentése, abban az esetben, ha például egy hálózatról gyakran intéznek kéréseket ugyanazon gép/gépek felé, így a cache funkciókkal rendelkező proxy használata esetén a proxy a már előtte letöltött adatot nem tölti újra, hanem a cache-ből szolgálja ki. Mások pedig a saját IP (hálózati azonosítójuk) elrejtésére használják azt.

netshade diagram

A program egy grafikus ablakban kínál nekünk három lehetőséget. Vagy használhatjuk a direkt elérést, vagy valamely publikus proxy servert, vagy pedig a NetShade dedikált (és elvileg megbízható) proxy szerveit. Persze az utóbbit csak regisztrált felhasználók tehetik meg.

netshade

A program annyiban mondható egyedinek, hogy a mellett, hogy elvégzi helyettünk a szükséges beállításokat, mindenről grafikus és részletes információt ad. Megjeleníti a mi gépünk, és a célgép között egy ablakot (amivel persze azt jelzi, hogy nem közvetlenül érjük el a célgépet), amibe a proxy server adatait tekinthetjük meg. Ország, port, ip stb…

A program lehet hasznos is, lehet haszontalan is. Minden esetre én ajánlom. Ki ki döntse el kell e neki. Mellékelek egy videót a használatáról. A program weboldala elérhető itt.

Play

NetShade: elrejtve az interneten” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük