Németországban sem lehet hálózatfüggő iPhone

Bíróságon támadta meg a Vodafone a T-Mobile és az Apple exkluzív szerződését, és a hamburgi végzés szerint nem lehet szolgáltatóhoz kötött az iPhone.

iphone_unlock

Kemény akadályokba ütközött Európában az Apple, mivel néhány országban nem tetszik a hatóságoknak, hogy az iPhone egyetlen szolgáltatónál kapható, sem az, hogy a felhasználókat több évre az adott szolgáltatóhoz láncolja a vásárláskor kötelezően aláírandó hűségnyilatkozat. Kedden a hamburgi bíróság kimondta, hogy a német T-Mobile – a Deutche Telekom mobilszolgáltatója – nem árusíthatja csak két éves hűségszerződéssel az iPhone-t, sőt, a mobilnak a rivális szolgáltatók hálózatán is működnie kell.

A német Vodafone azért nyújtott be keresetet, mert a T-Mobile és az Apple exkluzív szerződését törvénysértőnek és versenyellenesnek látta, és kíváncsi volt, hogy mi a bíróság véleménye a két cég újszerű kereskedelmi megállapodásáról. A német Vodafone szóvivője a BBC-nek elmondta: nincs kifogásuk az ellen, hogy csak a T-Mobile árulhassa az Apple készülékét, de szeretnék, ha az emberek választhatnának szolgáltatót.

A T-Mobile folytatja az iPhone értékesítését, és megvizsgálja a döntést, amely még nem jogerős, végleges ítélet két hét múlva várható. A bíróság lépése igencsak keresztbe tesz az Apple üzleti elképzelésének, amelynek kulcsfontosságú eleme az előfizető röghöz kötése, hiszen a mobilgyártó – a világon elsőként – komoly részesedést kap a használati díjakból.

Ezek után kíváncsian várjuk megváltozik e valami az Apple iPhone forgalmazási üzleti modelljében.

Forrás: Index.hu

Németországban sem lehet hálózatfüggő iPhone” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. be is kaphatja az apple, lehet, hogy amcsiban működik ez az at&t-s baromság, de ez európa, kicsit magasabb az iqátlag…

  2. Hehe… igen hihetetlen. De azert az 1000euros ar is az iphoneert. Minden esetre bizom benne, hogy csak sw kulonbseg lesz. Es mivel remelhetoleg lesz akkor fuggetlen sw tamogatas… Nagyon gyorsan fel fog lendulni a „nem hivatalos” iphonek kereskedelme.

    120 korul mar itthon is talal az ember. Es kivancsian varom mi lesz ha megjelenik egy uj esetleg 3g-s valtozat. Akkor a mostani ara mennyire fog leesni… :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük