mkAvatar: Avatart minden hova

Szerencsére a Xorp Blog Podcast bejegyzéseit olvasók is kedvet kaptak az egyes írások kommentálásához. Ezt elősegítendő próbálkoztam már sokféle módszerrel, egyik talán legfontosabb az avatarkezelés. Előre kell bocsátanom, sose szeretem azt amikor egy harmadik rendszertől függök, de ez esetben megelőlegezem a bizalmat. Hogy mi is az mkAvatar? Az mkAvatar vagy Magyar Központi Avatar a népszerű gravatar.com magyar változata. Közzé teheted a 80×80-as avatar képedet, amelyet akár fórumban, blogban, vagy egyéb helyen is megjeleníthetnek egy egyszerű linkkel.

A lényeg az hogy az mkAvatar oldalán, itt, egyszer elég magad beregisztrálni, és email címedhez egy képet rendelned (amit akármikor megváltoztathatsz), és mindenhol e kép fog képviselni téged. Persze ehhez szükséges, hogy a fórum, blog támogassa az mkAvatar-t. Szerencsére a WordPress bloghoz letölthető egy plugin, amivel egy karikacsapásra megoldódik minden.

Nálam már működik, így minden rendszeresen hozzászóló egyént megkérnék rá, amennyiben saját avatart szeretne használni, úgy regisztrálja magát. A blogot vezető egyéneket pedig bátorítani szeretném, hogy térjenek rá, az mkAvatar, magyar kezdeményezésre, és tegyük lehetővé, hogy egyszerűen, mindenki saját képével képviselhesse magát. Hajrá!

mkAvatar: Avatart minden hova” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Latom azert sikerult.. eleg egyszeru! regelsz, jovahagyod mailban. mkavatar.hu bejelentkezel, es feltoltesz 1 kepet amit kis ido mulva jovahagynak. ennyi :)

  2. á, ertem, szoval magat a linket nem kell beirnom sehova mert az email cim alapjan megkeresi az avatart es benyomja ide is… :D tok jo… :P

  3. Fu, egyember. Ennyire nem tudom. A lenyeg, hogy a wordpressbe arra kell a plugin, hogy ne a linket kelljen megadni, hanem a mkavatar adatbazisabol kikeresi mailcim alapjan.

    Ha mashol ahol nem ismeretes a rendszer akarod hasznalni az avatart, akkor azt a hosszu linket add meg, es barmilyen valtozas eseten kovetni fogja a keped megjelenese a globalis valtozasokat. Ugyes kis dolog. Ha gondolod beepithetned a blogodba is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük