Mighty Mouse

Bár már több ízben is adtam hírt róla ( Wired Mighty Mouse, Wireless Mighty Mouse), már én is használom az Apple új egerek egere termékét. Meg kell hogy mondjam nem volt olyan rossz az egy gombos életmód se, de nekem igen is hiányzott a jobb kattintás. Amióta megjelent nagyon sokan szidják ezt a terméket. Van is benne valami. Professzionális grafikai munkákhoz biztos nem megfelelő, de nekem az egyszerű, hétköznapi egerezésemet könnyebbé tette ez a terméke az Applnek.

mmfeatures.jpg

Alapjában véve meghagyták azt a lekerekitett, egy gombos, egész csuklós kattintási funkcionalitást, ami jellemző volt már elődjére is. Ezen felül kiegészült az egér több érzékelővel, amit érintve különböző funkciókat érhetünk el. Ezek persze megváltoztathatóak. Tetszés szerint az exposét, dashboardot, vagy akármilyen programot hozzá igazíthatunk, és ami még nagyon fontos, a jobb kattintást is.

Ami számomra nagyon hasznosnak bizonyult az a scroll rész. Az egér letisztult formáját felül-középen csak egy kis gömb zavarja meg, ami maga a scroll „gömb”. Ez által viszont lehetővé válik hogy ne csak a megszokott le-fel irányba tudjunk egy dokumentumot-oldalt görgetni, hanem bármilyen tetszőleges irányba, persze amerre engedi.

Ez a két dolog engem meggyőzött arról, hogy ilyen nekem igen is kell. A nagy probléma amivel szinte mindenki találkozik, az a kis görgő elkoszolódása. Vannak fórumok, amik ezért az egér szétszedését taglalják, ezt viszont én senkinek se ajánlom. Szinte minden esetben sérüléssel jár. A tisztítás pedig megoldható egy ronggyal, amit a görgőn húzogatunk viszonylag dinamikusan. Egy 2-3 perces törölgetés többnyire helyre hozza a problémát. Nálam olyan havonta jön elő ez a probléma, egy tisztogatás után.

Én mindenkinek ajánlom ezt az egeret, aki persze a leírtak tükrében. Az írás alatt egy videó is található, ami bemutatná az egeret.

Play

Mighty Mouse” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük