Menüsor szinesítése

Akinek elég fejlett gépe van, hangkártyás, airportos, bluetoothos, annak a menüsorban ennek ikonjai meg is jelennek. Többnyire ezek a rendszer ikonok fekete színüek. Ez van, többnyire eddig senkit se zavar. Viszont mi oka lenne hogy ezek ne lehessenek szinesek? Az ég egy adta világon semmi. Szinesíthetjük ezeket az ikonokat. Én most két programot találtam amivel ez megoldható. Az egyik egy egyszerűbb a másik több lehetőséget biztosít a userek számára. Nézzük akkor.

standard menu

Az első az a iColon nevű program. Ez nem csinál mást mint egyszerűen lecseréli statikusan az aksi, airport, bluetoot ikonokat szinesre. Arra a konstans kek, narancs, zöld színösszeállításra ami van. A telpitője egyszerű, annyit tudunk csak állítani maximum, hogy a három közül melyiket akarjuk és melyik nem cserélni. Sajnos restartolni kell kötelezően az install után. Megnyugtatok mindenkit vissza is lehet ugyan így állítani. :) A program elérhető itt.

iColon

A kicsit komolyabb MenuPic nevű program, ami már több dologot enged meváltoztatni, és a konstans színek változtatásán túl tetszőleges themeket, képeket rendelhetünk a menünk rendszerelemeihez. Elég vadító témák is vannak, az én véleményem szerint. Az érdekessége még a cuccnak, hogy 10.4-től 10.1-ig minden rendszerhez van verziója. Természetesen ez is ingyenesel letölthető innen.

mp_blue.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük