Magyarországról hogyan regisztrálhatok iTunes Music Store-ba?

Ez a hosszabb leírás a beszéljükmacen jelent meg. Konkrétan ugye az a probléma, hogy magyar címmel rendelkezők nem regisztrálhatnak iTunes Music Storeba (többek között mert nincs magyar ITMS). Hogy miért? Gondolom a szokásos szerzői jogi dolgok. De szeretünk titeket… A lényeg, hogy persze mindent meg lehet oldani, és mivel az ITMS szolgáltatásai egyre inkább nőnek, egyre csábítóbbak, azért az igény is rá. Akkor nézzük ezt a leírást mit és hogy is kell tennünk, hogy ITMS accountal rendelkezhessünk:

Úgy látom annak ellenére hogy már régóta megjelent a PayPal-on keresztüli fizetési lehetőség, sokan továbbra sem tudják hogyan vásárolhatnak az iTMS-ből. Most hogy a filmforgalmazás is megkezdődött, talán még többen kapnak kedvet ehhez, tehát következzék egy gyors leírás miként tehetjük meg ezt Magyarországról, vagy olyan országból, ahol még nincs iTunes Store.

A probléma eddig abból adódott, hogy az Apple fizetési rendszere ellenőrizte a bankkártyához tartozó banki levelezési cím rekordot. Ha ez nem olyan országhoz tartozott, amilyen Music Store-ba akartunk accountot, elutasítást kaptunk.
A PayPal rendszere viszont nem köti össze a bankkártya kiadójának helyét a regisztráláskor megadott országcímünkkel, így tehát ezzel a fizetési módszerrel áthidalható a fenti probléma.

Teendőink a következők:
Regisztráljunk egy új PayPal accountot itt:

Itt a lap alján olyan országot válasszunk, amilyen Music Store-ból szeretnénk a későbbiekben vásárolni. Adjunk meg egy valós, ebbe az országba tartozó külföldi címet. Legyen ez valamelyik külföldi barátunké/ellenségünké. Ezután adjuk meg bankkártyánk adatait. Még egy visszaigazolás történik email-ben, de gyakorlatilag készen van a PayPal accountunk. Ha sms-ben kapunk visszajelzést a banktól – a PayPal 1 kreditet levon a számlánkról a regisztrációnál, és elküld egy 4 jegyű kódot – a PayPal verifyt is letudhatjuk, amire később úgyis szükségünk lesz.

Az iTMS-ben a PayPal accounthoz megadott email címünkkel kérjünk új accountot. Fizetési módnál válasszuk a PayPal-t, az országnál pedig azt, amit a PayPal-nál regisztráltunk. Kövessük a regisztrációt a PayPal oldalára – ez nagyjából egypár lépés és eléggé egyértelmű – majd vissza az iTunes Store-ba.

Itt esetleg egy megerősítést kér a címünkről, adjuk hát meg azt, amit a PayPal regisztrációnál is megadtunk. Ezután belépünk az iTMS oldalára, és bőszen elkezdhetjük pénzünk herdálását mindenféle kommersz zenékre/filmekre/játékokra.

Egy másik megoldás lehet, amire AdiOS mutatott rá, hogy az iTMS-ban más módon is lehet vásárolni akár Magyarországról is:

1: Ausztriában (pld.) a jobb elektronikai cikkeket árusító üzletek is forgalmaznak “iTunes Music Card”-ot 15EUR és 25EUR összegért. Ezekkel az Osztrák és Német zenei kínálatot tudjátok elérni. (Nem kell messze menni, a Magyarok által közkedvelt Parndorf-i outlet bizonyos (…) üzleteiben is tudtok ilyet vásárolni).
A kártya olyan elven működik, mint a Mobil-feltöltökártyák. Van rajtuk egy kód, amit az adott iTMS-ba történö belépésedet követöen, a vásárlás alkalmával kell megadnod. Ezek földrajzi helyzettöl függetlenül müködnek.
(A kártyák árai: USA: 15USD, 25USD és 50USD; Anglia: 15GBP, 25GBP és itt pld. a TESCO-ban, valamint szinte minden CD-ket árusító üzletben is lehet kapni. Ezek – értelem szerüen – az adott ország iTMS-ba érvényesek.)

2: Ha van külföldi ismerösötök, kérjétek meg, hogy küldjön Nektek egy On-Line ajándékkártyát az iTMS-ból. Ezt mindenki meg tudja tenni, akinek valamelyik iTMS-ban érvényes “számlája” van. Az így Hozzátok került “Ajándékkátrtyát” Ti is szabadon levásárolhatjátok, akár Magyarországról is!

gift card

Minden jót és sok sikert Srácok! És külön köszönöm a hozzászólóknak az értékes információkat!

Magyarországról hogyan regisztrálhatok iTunes Music Store-ba?” bejegyzéshez 42 hozzászólás

  1. „nincs magyar ITMS). Hogy miért? Gondolom a szokásos szerzői jogi dolgok. De szeretünk titeket…”
    és ezzel csak még jobban ösztönöznek arra, hogy „ellopjam” a zenét…

  2. Azert ezzel nem ertek egyet. Mert van mas, sot mar eleg sok magyar zenevasarlos bolt. Viszonylag szep valasztekkal. Nem olyan szep egyszeru, de kattintasz letoltod beletolod itunesba, vagy amibe akarod.

    En is sanalom hogy nincs ITMS in hungary… sot duhit, hogy meg csak a lehetoseget is elzarjak hivatalosan elollunk. Megis ennyire hatarozottan nem kell az illegalitasba vonulni. :)

  3. Sikerült regisztrálnom, iTunes is megette. (US cím). Letöltöttem egy albumot, ment. Pár nap múlva kiderül hogy mi lett belőle :)

  4. PayPal-ben is a külföldi címet adtam meg…
    Nemtudom végülis hogy lesz ez jó. PayPal nem ellenőrzi hogy a bankkártya Billing Address-e melyik országba tartozik?

  5. Hat en se tudom, de szerintem nem lesz gond… Azert vegulis te csak felhazugsagot allitottal regnel. :) Azt meg a penzugyi szakma meg elviszi… :)

  6. Tévedni emberi dolog. Nem megy ezzel a módszerrel, a bankkártyát a PayPal is leellenőrzi, és az iTunes továbbra is követeli, hogy US cím legyen a billing address. Szerintem írd a legelejére hogy ÁTVERÉS, SENKI NE PRÓBÁLJA.
    Nekem most pillanatnyilag 10$ tartozásom van az Apple felé, amit képtelen vagyok kifizetni…. Szóval senki ne próbálja ki, mert ráfázhat! (Fogalmam sincs mik lesznek a jogi következmények….)

  7. Sziasztok!
    A vázolt dolog – mód – körültekintö regisztráció után TÖKÉLETESEN müködik!
    Én Angliában (is) élek, ott az Angol bankkáryával Angol iTMS-re csatlakozni nem gond, viszont az USA-beli választék teljesen más, így hónapokkal ezelött én magam is regisztráltam ott a PayPal, egy US-cím és egy Magyar bankkártya bevonásával.
    Ha van a PayPal-nál megadott (Magyar) bankkártyádon fedezet, akkor az Apple felé automatikusan megtörténik a kifizetés a Magyar kártyád terhére. Ha nincs fedezeted a kártyán, akkor az „adósságod” egy ideig – 500.- USD – a PayPal-nál létrehozott „számládon” gyülik büntetökamatokkal együtt, aminek kifizetéséért büntetöjogi felelösséggel tartozol (a profil létrehozásakor annak megnyitása egyenértékü az elektronikus aláírásoddal).
    (…és IGEN, a felhalmozott tartozást a bankodon keresztül (is) be tudják hajtani rajtad Szeptember eleje óta… Függetlenül attól, hogy az IP címed egy Internet Cafe egyik gépe-e, vagy nem.)
    A PayPal üzleti szabályzata részletesen tartalmazza ennek a leírását. A Magyar bankokkal az idei nyár folyamán kötötték meg a szerzödésüket.

    Ha nem beszéltek jól angolul, kérjetek meg valakit, hogy segítsen a regisztrációban! Higyjétek el, MEGÉRI! A körültekintés és az iTMS választéka is!

    A legjobbakat!

  8. Thx AdiOS a hozzaszollast. Igen sajnos alapos korultekintest igenyel a dolog. Es sajnos az is igaz, hogy magyar honbol eleg kevesen tudnak, es akarnak ilyen korulmenyesen belevagni. En bizok benne, hatha nagyon bejon az applenek, es akkor egyszerubb modon, akar magyar tajekoztatassal is megoldhato lehet…

  9. Nincs közléskényszerem, egy tippet viszont még megosztanék Veletek. Az iTMS-ban más módon is lehet vásárolni akár Magyarországról is:

    1: Ausztriában (pld.) a jobb elektronikai cikkeket árusító üzletek is forgalmaznak „iTunes Music Card”-ot 15EUR és 25EUR összegért. Ezekkel az Osztrák és Német zenei kínálatot tudjátok elérni. (Nem kell messze menni, a Magyarok által közkedvelt Parndorf-i outlet bizonyos (…) üzleteiben is tudtok ilyet vásárolni).
    A kártya olyan elven működik, mint a Mobil-feltöltökártyák. Van rajtuk egy kód, amit az adott iTMS-ba történö belépésedet követöen, a vásárlás alkalmával kell megadnod. Ezek földrajzi helyzettöl függetlenül müködnek.
    (A kártyák árai: USA: 15USD, 25USD és 50USD; Anglia: 15GBP, 25GBP és itt pld. a TESCO-ban, valamint szinte minden CD-ket árusító üzletben is lehet kapni. Ezek – értelem szerüen – az adott ország iTMS-ba érvényesek.)

    2: Ha van külföldi ismerösötök, kérjétek meg, hogy küldjön Nektek egy On-Line ajándékkártyát az iTMS-ból. Ezt mindenki meg tudja tenni, akinek valamelyik iTMS-ban érvényes „számlája” van. Az így Hozzátok került „Ajándékkátrtyát” Ti is szabadon levásárolhatjátok, akár Magyarországról is!

    Minden jót és sok sikert Srácok!

  10. Adios: Szuper amit irtal! nagyon halas vagyok, viszont azt meg aruld el, hogy akkor ezzel a feltolto kartyaval egy teljes erteku itms accountot tudsz regisztralni? Ami egy x osszeggel egybol feltoltodik? Es gondolom ha lenullazod elhal? Tehat a lenyeg az hogy lehet mondjuk egy sajat miszterx kukac mac pont com-os itms accountom ezzel a kartyas megoldassal?

  11. adiOS légyszi mondd el hogy regisztráljak, mert amkor megadom az iTunes-nál a PayPal-t, akkor kér hogy adjak be egy bankkártyát PayPal-be, aminek a számlázási címét nemtudod megváltoztatni (országilag, tehát ha US store-ba regeltem, és US címet regeltem be PayPal-ba, akkor baxtam, mert nem egyezett a kártya billing account-ja. Ez dombornyomású (vörös) Raiffeisen kártya.
    Jó lenne ha le tudnád írni hogy mit hogyan és hova írjak, mert szeretném használni az iTunes-t csak épp nem megy számomra a PayPal-es megoldás.
    Előre is kösz

  12. Jó lenne valahol ott kezdeni, hogy a 3 fajta regelés közül melyiket kell csinálni (én a középső, premium-ot csináltam), satöbbi…

  13. Nos, böngészön keresztül, vagy közvetlenül az iTunes szoftverrel tudsz belépni a „music store”-ba. Ott ki kell választanod a „Redeem an iTunes Gift Card” opciót. Erre kattintva a kártyád kódját fogja kérni Töled és (ha jól emlékszem) kész, lehet vásárolni…

    miszterx@mac.com-os emailcímed ettöl még nem lesz, mivel ahhoz a http://www.mac.com-on (.mac) kell egy „account”-ot létrehoznod.

    Feltöltöttem volna ide mindezt képekkel illusztrálva is, de nem találtam rá opciót…

  14. Aidos:

    Ha elkuldod nekem a kepeket a miszterx kukac xorp pont hu cimre, akkor felrakom en ide a kepeket, meg persze ha irsz hozza rovid magyarazatot azt is.

  15. MiszterX, ment a mail…

    ZeroXX, Te pedig küldj nekem egy email címet és/vagy telefonszámot. Igy a fórumon keresztül ezt egy órán keresztül kellene részleteznem, hogy érthetö legyen…

  16. ha valakinek köll itunes ajandekkartya en eppen tudok venni + kuldeni. fizetes magyar forintban, bankkartyara utalva adott napi valutaarfolyamon angol fonthoz merten. ok?

    email, akit erdekel. (ja, s persze csak annak akit miszterx megbizhatonak jelol… :D)

  17. Megértelek ZeroXX, én viszont nem szeretném „novellaírással” tölteni a napom nagy részét. Ha meggondolod magad a számot illetöen dobj egy emailt a teso 88 kukac yahoo pont com-ra!

  18. MiszterX!
    Kiegészítenéd a cikket azzal a résszel, hogy melyik magyar bankok milyen kártyái alkalmasak PayPal accounthoz? Vagy legalább annyival, hogy OTP- nél mit kérjek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük