MagicPlan: Készítsd el a házad alaprajzát iPhone-al

Azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy olyan alkalmazás, ami igazán megmutatja, hogy az iPhone és hasonló kaliberű kütyükben mekkora fantázia és perspektíva van. Az ötlet pofon egyszerű. Egyszerűen és gyorsan készítsd el a lakásod, vagy irodaépületed tervrajzát. Ahelyett viszont, hogy mérőszalagot, és vonalzót kezdenél használni kapd elő az iPhonet.

A most nemrég megjelent és még ingyenes alkalmazás a MagicPlan névre hallgat. Az alkalmazás maga egy rövid videó bemutatóval indul, ahol elmagyarázza mi is ez a tool, és hogy is kell használni.

Amennyiben megnéztük készítenünk kell egy tervet (plan). Itt megadni a helyet és annak adatait, úgy mint város, házszám, emelet. Természetesen a beépített GPS ebben is segíteni fog. Ezek után pedig adhatunk a házunkhoz helyiségeket. Egy listából kell kiválasztani hányadik emelethez és milyen típusú szobát akarunk hozzáadni (háló. előtér, konyha).

Amennyiben megadtuk, hogy melyik helyiséget akarjuk feltérképezni, akkor az alkalmazás átvált kamera nézetre. Fontos, hogy körülbelül a szoba közepén álljunk, és ezek után forogjunk szépen körbe az adott helyiségben. Fontos, hogy minden szobasarkot jelölnünk kell az alsó gombok segítségével, és persze az ajtókat is.

Amikor végigértünk a szobán, akkor az adott referenciapontokból meg fogja rajzolni az alkalmazás az alaprajzot. Így haladva több különböző szoba alaprajzát is elkészíthetjük, majd itt jön a nagy varázs. Ezeket a különböző szobákat, mint a puzzle elemeit egymáshoz tudjuk rendezni, forgatni. Ezzel pedig az egész házat részekből össze tudjuk rakni.

Amennyiben megvan az alap rajz lehetőségünk van pontos méreteket megadni, illetve ablakokat, alapvető bútorokat hozzáadni a képhez.

Összeségében egy olyan alkalmazás, ami segítségével gyorsan mégis hatékonyan összedobhatjuk azt, amire mások rengeteg időt, energiát és persze pénzt szántak eddig. Érdemes kipróbálni, vagy csak megnézni a videókat a hivatalos oldalon itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük