Machinarium: A kisrobot kalandjai

Bár a Machinarium is egy régebbi játék, de még sajnos most lett időm postolni róla. Kedves kis családi kattingatós kalandjátékról van szó, amit kicsik és nagyok egyaránt tudnak értékelni. Több logikai rejtvény, rejtélyes mászkálás jellemzi ezt a játékot.

Minden bevezetés nélkül úgy kezdődik a játék, hogy egy városból egy kukás repülő kidobja kis robotunkat a szeméttelepre. Semmit se tudunk róla, viszont össze kell raknunk, és elindulnunk vissza a városba. Persze egyre nehezebb feladatokat kell legyűrnünk.

Az alap játék menet az az, hogy kattingassunk. Ide oda vigyük a kis robotunkat, ott megfelelő tárgyakat használjunk és lépésről lépésre tovább és tovább menjünk egyik szintről a másikba. Minden szinten valami újat fogunk megtudni a kis robot múltjáról, és arról hogy mit is kell tennünk.

Később annyival lesz nehezebb a dolgunk, hogy pályák között nem csak előre kell mennünk, hanem sokszor vissza fele is, igazi kis bolyongás. Természetesen ha elakadtunk sincs nagy gond, minden pályához részletes step by step segítség kérhető le, amennyiben a jobb felső kis könyvecskére kattintunk. Egy mini játékot kell végigjátszanunk érte, hogy kinyissuk a könyvet, de azután már minden információ a rendelkezésünkre fog állni az adott szintről.

Ami nagyon mellette szól, hogy nincs párbeszéd, csak kis rajzok és animációk, ami egyértelmű minden féle népcsoport számára. Elég hosszú játékról van szó, ami hosszú történetet mesél el, így jól le tudja foglalni az egész családot.

Ami másik szempontból nagyon pozitív, hogy minden féle operációs rendszerre (Mac Os X, Windows, Linux) elérhető ez a kis játék, lévén flash alapú.

Az első két pálya ingyenesen kipróbálható a hivatalos oldalon, és körülbelül 5000HuF ért megvásárolható a teljes játék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük