A Battery Geek kiadta a MacBook Pro és MacBook akku idejét meghosszabbító megoldását. Ez a 140 Wh-s pót akku akár 6 extra órával is meghosszabbítja majd a gépek működési idejét. A dolog érdekessége, hogy iBook, PowerBook, egyéb Windows laptop, USB eszközök és az iPod működtetésére is használható. Ára 400 USD

Persze ez nagyon szép és jó, de ha elgondolkozunk rajta, hogy tengeren túlról amíg hozzánk kerül addig már jóval több mint 100.000 HuF-ba fog kerülni. Ezek után pedig jön a még nagyobb pofára esés:

Apple new 13 inch and MacBook Pro laptops which require the custom magnetic connector tip. (this special connector tip is not included with our batteries unless you request it from us)

Az az igazság, hogy nagyon is időszerű lenne egy 100Wh-t meghaladó akkus megoldás elterjedése, ami az új Intel Core2 technológiával, ( ami mint tudni jóval kevesebbet is fogyaszt előző társainál, amivel ) már egy 8-10 órás üzemidőt el lehet érni. Persze az én véleményem, ami már már futurisztikusnak is mondható. Hogy egy mobil gép onnantól számít igazán mobil gépnek, ha minimum 12 órát, vagy optimálisan még inkább egy napot bír üzemelni madzagok nélkül. Persze ez ma még csak álom.

Akit ezen információk birtokában érdekelnek ezek a megoldások az kattintson ide.