Mac OS X Tiger Zsebkönyv – magyarul

Az első Mac OS X Tiger használatát segítő magyar nyelvű zsebkönyv – a kiadvány az újdonságok mellett, mint az új Spotlight vagy Dashboard, a Unix rendszerről is tájékoztatást ad.

Az Apple magyarországi képviseletének támogatásával megjelent Chuck Toporek: Mac OS X Tiger, Pocket Guide című könyvének első magyar nyelvű fordítása Mac OS X Tiger Zsebkönyv címmel. A könyv új kiadása rövid kézikönyv a Mac OS X Tiger használatához; gyors áttekintést ad a Tigerről, bemutatja az újdonságokat is, mielőtt bemutatná magát az operációs rendszert. A Mac OS X Tiger Zsebkönyv valamennyi Apple viszonteladónál 1.990.- forintos áron kapható.

A Mac OS X Zsebkönyvről:
Ha tapasztalt Mac-felhasználók vagyunk, lehet, hogy ez az egyetlen könyv, amire szükségünk lesz. Ha régebbi Mac OS rendszerekből érkezünk a Tigerbe, akkor a könyv egy része a továbbképzésünket szolgálja: megmutatja, hogyan kell végrehajtani az új rendszeren a Macen megszokott feladatokat. Ezen kívül megtanulhatunk néhány dolgot a Unix rendszerről, többek között azt is, hogyan használjuk a Unix parancssori felületét, a Terminal programot. A zsebkönyv mindenekelőtt kalauz ahhoz, hogy gyorsan és eredményesen birtokba vehessük a Tigert. Tömör stílusával, áttekinthető ismeretanyagával könnyedén vezet be minket a Finder, az Exposé, a Spotlight és a Dashboard használatába. Megtanulhatjuk belőle a rendszerbeállítást a System Preferences segítségével, megismerhetjük a Mac védelmének legalapvetőbb fogásait, a biztonságot szolgáló FileVault Password Assistant működését és a tűzfalalkalmazásokat.

Chuck Toporek a Mac OS X Tiger, Pocket Guide szerzője jelenleg az O´Reilly Media (az említett könyvek eredeti amerikai kiadója) vezető szerkesztője, területe a Mac OS X-től az Apple Developer Connection-ig terjed. E munka mellett írja és szerkeszti az Inside .Mac, a Mac OS X Pocket Guide és a Mac OS X in a Nutshell sorozatokat.

Magyarországon a hivatalos O´Reilly képviselet, azaz a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg a Mac OS X Zsebkönyv. Ez a kiadó adta ki az első Macintoshról szóló magyar nyelvű könyvet is A Macintosh világa címmel 1998-ban.

TigerKonyv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük