Looking Glass 3D LiveCD

Forradalmi desktop környezetet álmodott a Sun Microsystems a közeljövő Solaris és Linux gépeire. Képzeljünk el egy olyan felületet, ahol az ablakok átlátszóak, ezért egyszerre több ablakot is láthatunk és egyszerre több ablakon is tudunk dolgozni egy időben. Képzeljük el, hogy rajzszöggel megjegyzést tehetünk annak a böngésző oldalnak a hátuljára, amelyet nézünk.

Képzeljük el, hogy a CD és film adatbázisunk 3D-s jukebox lesz, ahol a címek hozzákapcsolhatók képekhez, így könnyeben navigálhatunk köztük. A Distrowatch szerint a napokban megjelent egy tech demo LiveCD a stuffról, amely a 2.3-as verziószámot viseli, és amely az első stabilnak kikiáltott változat. A kicsit több, mint 200 MB-os LiveCD letölthető innen. A népszerű, Slackware gyökerekkel rendelkező SLAX „Popcorn” kiadására épül. Benne Firefox, Gaim, NVIDIA zárt forrású driver, hogy élvezni lehessen a 3D desktop adta „élményt”. Privát vélemény: szép, de használni napi munkára vagy desktop gépen bukott ötlet. A gépigénye sem kicsi, 3D kártya nélkül kipróbálni nem is érdemes.

Képeket itt találhatsz a projectről.

Amint az a képekből is látszik, a dolog Java-ra épül. Sajnos a termékből sem demo, sem vásárolható verzió nincs jelenleg. A projekt aktív fejlesztés alatt áll. A projekt weboldala itt.

Looking Glass 3D LiveCD” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. En biza mar probaltam ezt a looking glass-t. Nem epp interaktiv, mivel tenyleg csak a grafikai megvalositast mutatja be ( ertsd, van menu, de az nem tukrozi a geped tartalmat ). Nekem annyira nem jott be. Nem hogy megkonnyitette, inkabb megnehezitette az atlagos hazsnalatot. Bar a jegyzet funkcio eleg popec :))

    Sun oldalain szetnezve, valahonnan le lehet szedni.

    Udv:
    atYa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük