Laci után én is felmondok

Talán ezzel a bejegyzéssel be is fog fejeződni a Nyíregyháza kategória. Ma felmondtam ugyanis. Pénteken, február 9.-én jövök utoljára be. Még mielőtt magamra kitérek annyit el kell árulnom, hogy Laci kollégám, akit nagyon elismertem, és kedveltem (talán őt a többi munkatársam közül legjobban), megelőzött és ő már február óta egy másik cégnél dolgozik. Ebből persze volt kalamajka ezerrel. Sajnos ők nem túl szépen váltak el a főnökömmel, és sajnos azóta is megy a hivatalos levelezgetés, és a talán nem megérdemelt hangnemben.

Laci távozásával viszont véleményem szerint olyan űr tátong itt, amely az egész cég létjogosultságát vonja kétségbe. Azóta se léptünk előre egy lépést se. Ez az én felmondásom is időszerű volt. Régóta érlelgettem a döntést, még egy utolsó projekt, egy komolyabb teljesítményű szerver beszerzése tartotta bennem a lelket. Mivel az utolsó pillanatban ezt is keresztül húzta a főnököm, ezzel az én körülbelül fél éves munkámat, előkészületemet tönkretéve, betelt a pohár és felmondtam. A főnökömről inkább nem ejtenék szót, talán annyit, hogy sose értettük meg egymást, de én úgy érzem elég sokáig tűrtem minden féle dolgot.

nyiregyhaza

A kollégákról talán többet. A mi kis csapatunk hibátlan volt. Szerettem ide bejárni. Jó hangulat volt, mindig úgy éreztem, hogy segítőkész emberek vesznek körbe akikkel bármit meg lehet oldani. Konfliktus se alakult ki köztünk sose, hisz egy két poén mindenki lelkét felvidította, és nem nagyon volt rá ok, hogy egymásra haragudjunk.

A munkám kapcsán is úgy érzem ami rám volt bízva elvégeztem. Sajnos a főnököm nagyon kézzelfogható „eredmény” centrikus, és nem értette meg, hogy szerver adminisztrátorként, és rendszergazdaként, én a napi/heti/havi statisztikákon túl nem tudok semmit mutatni neki, hogy „Min dolgozom”. Persze ha valamelyest innovatívabb lett volna a cég, biztosan több feladat jutott volna nekem is, de egy éves periódus alatt az egyetlen újítás, a fejlesztő (Laci) gépének a lecserélése, felújítása volt.

nyiregy

Visszagondolva sok bosszúság, és szép emlék él bennem. Remélem az idő ezeket is csak megszépíti és a kollégákkal ezek után is tudom tartani a kapcsolatot. A továbbiakban az utolsó főiskolai szemeszter vár rám minden kihívásával. Nyelvvizsga, diplomamunka, államvizsga, és ha minden összejön akkor végre valamilyen komoly, főállású munka keresése.

Azt még mindig nagyon sajnálom, hogy Debrecenben azóta se találtam semmilyen ( még csak ) piti állást se. Ezzel véget ér egy újabb szakasza az életemnek. Úgy érzem sokat tanultam, és tanított az „élet”. Viszlát Nyíregyháza, viszlát…

Laci után én is felmondok” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Ha Debrecenben nézelődsz, javaslom a Connexis-t, ott általában keresnek jó szakembereket – majdnem én is oda mentem dolgozni… :)

  2. Koszi a Tippet! Minden esetre ugy latom (a weboldalukrol) hogy fejlesztoket keresnek nagyon, engem meg a fejlesztes sose erdekelt nagyon. Rendszergazda/serveradmin vagyok :) Vagyis annak tartom magam… Igy hazalni meg nem szeretek… :( De koszi a tippet, halas vagyok. :)

  3. Amit rólam írtál nagyon jól esett. Ami a kialakult helyzetet és a tüskéket illeti, abból is tanulhatunk. Ha visszagondolsz nem volt olyan szörnyű a dolog fönököstől, szivásostól. Persze most még én is irtóra haragszom, de abból a szempontból már megérte, hogy megismerhettem néhány arcot és ha nem is mindig teljes gőzzel, de együtt dolgoztunk.
    A teljesség kedvéért a csapatot kiegésziteném néhány régi névvel : K. úr, Norbi, Rabi B., Gyuri úr. Üdv. nektek is.

  4. :) Jolvan laci… Az hogy windoz 2000 rol irsz, es 1.5-os Firefoxal, azert meglep. Tudod mit mondogattam neked mindig!!! A LEGFRISEBB VAN FENT? mert ugy nez ki nem… Milyen rendszergazdad van neked? :)

    Visszagondolva igen, valoban nem gondolok vissza rossz emlekekkel. Jo volt minden, es vegulis amim van most minden az ott keresett penzembol lett megveve… Csak azert te is tudod mik voltak… Es a vegen nagyon nemhianyzott meg ez az egesz. Mind1. Ezvolt vegevan. Junius 23.an allamvizsgazok, addig csinalj nekem nallatok helyet :p Jo munkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük