Ezzel a játékkal először a középsuliban sikerült megismerkednem, az akkori agyonvírusozott kis teljesítményű gépeken. Hihetetlen jó szórakozásnak bizonyult, ha egyszer valaki rászánja magát, hogy játszik vele, nem tudja egy hamar abbahagyni. Ám talán függőséget mégsem okoz. Csak a végén mindenhol nyuszikat látsz. ;)

Jump n Bump main

A játék alapvetően – szép angolosággal – multiplayer, azaz a játszhatósághoz legalább két ember szükséges. A nyitó pálya csupán arra szolgál, hogy eldönthessük, kik fognak, jobban szólva hányan fognak a továbbiakban játszani. Ehhez nem kell mást tenni, csupán minden játékosnak a saját nyuszkójával átugrani a kidőlt korhadt fatörzset.

A következő szint jelenti az összes pályát, mert csak ez az egy van (alapból). :) Itt mutathatjuk meg, hogy ki a legszebb- és tapsifülesebb a vidéken. Ahhoz, hogy pontokat gyűjtsünk csak néhányat kell ugra-bugrálnunk amolyan Tigris módra, és buksin kell találunk egy másik játszótársunk nyuszkóját. A hatás és az effektvilág felejthetetlen, konkrétan szétfröccsen az ellenfelünk.

Noha még nem próbáltam ki, valószínűleg olyan mértékben véges csak a játék, hogy maximum 99 pont kiírására képes a kőtábla kijelző. Az előzőekben írtakat annyival szeretném kiegészíteni, hogy a megrögzött guruk letölthetnek különböző pálya szinteket még a játékhoz a mostani 178 pályából, de persze sajátokat is szerkeszthetünk akár.

Ezentúl még megemlítendő, hogy elérhető egy jumpnbump-menu nevű kis csomag, ami a program flagezését (paraméterezését) váltaná ki, egy grafikus rendszerrel, ahol xelgetéssel állíthatjuk be milyen pályán, és hogy szeretnénk játszani, a hálózati lehetőségeket is beleértve.

Jump n Bump play

Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a project annyira kiforrott már, hogy a létező összes platformon elérhető, a dostól, a mac os x, risc, windows, beos, xbox, és mindenhol, és legtöbb esetben a forrással együtt érhetőek el.

Irányítás ha egy gépen játszunk:

————-Első nyuszi———-Második gombóc——Harmadik tapsi———-Negyedik füles
Balra —–Bal kurzor——————–A————————–J————————Num 4
Jobbra—-Jobb kurzor——————D————————–L————————Num 6
Ugrás—–Fel kurzor——————–W————————–I————————Num 8

A projectről minden elérhető a hivatalos oldalon itt.