iPhone betör Európába

Ahogy azt már az Apple anno bejelentette, még idén (a karácsonyi vásárlási lázat meglovagolva) hivatalosan is kapható lesz az iPhone az öreg kontinensen is. Ez persze megint a legfőbb három „nagyhatalomra” korlátozódik egyenlőre. A Brit királyság, Franciaország, és a Németország lakosai örülhetnek most igazán.

iphone uk

Az Apple nemrég jelentette be, hogy az Egyesült Királyságban az O2 lesz az iPhone telefonok hivatalos mobil szolgáltatója. Az előfizetések ára 35, 45, 55 angol font lesz, ezekhez korlátlan adatátvitel is jár. Valójában a korlátlan adatátvitelt 1400 weboldalra korlátozták naponta. Ezt túllépve fizetni kell az extra használatért. A szerződések 18 hónapra szólnak. A 8GB-os iPhone készülék ára 269 angol font lesz (ebben már az ÁFA is benne van) és november 9-től lesz megvásárolható.

o2_tariffs

November 9-től (tehát az angliai megjelenéssel egy időben) kezdi forgalmazni a német T-mobile az Apple iPhone-ját. A telefon 399 Eurós (kb. 533 Dollár) áron kerül bevezetésre – jelentette be Steve Jobs Apple vezérigazgató és Rene Obermann Deutsche Telekom vezérigazgató. További információ a T-Mobile német oldalán található.

germaniphone

Ezek után ahogy az várható volt, az Orange is bejelentette, hogy exkluzív szerződést írtak alá az Apple-el, miszerint ők fogják Franciaországban árulni az iPhone-t. Az árakról és tarifákról egyelőre nincs információ és az Apple még nem jelentette be, hogy partnerkapcsolatot kötöttek volna. Mindamellett az Apple Expo Franciaországban kerül megrendezésre jövő héten, szeptember 25-én. Így ott várható ennek a hírnek a hivatalos megerősítése kiegészítve a részletekkel.

A pletykák és az iPod Touch 16 GB-os mérete ellenére ugyanazt a készüléket lehet mostmár Európában is megvásárolni mint amerikában. Nincs (még) 3G támogatás az iPhone-ban, csak EDGE és GPRS. A szolgáltató megoldja, hogy a mobilokban tárolt számokat átviszi az iPhone-okra. Az iPhone képes lesz használni az országok több ezer hotspotjából álló Wi-Fi, internetes hálózatát. Amennyiben a hálózat nem lenne elérhető, a készülék automatikusan EDGE üzemmódba kapcsol.

Miért nem lesz benne 3G? A 3G chipek nagyon sokat fogyasztanak. A készülék használati ideje 2-3 órára csökkenne. Az Apple-nek 5+ óra lenne az ideális, ezért keményen dolgznak azon, hogy ezt is megoldják. A 3G támogatás jövőre várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük