Inteles Xserve

Amióta elkezdődött ez az egész intelesítési folyamat én ezt a termékvonalat várom legjobban. Továbbra is az egyik „álmom” egy ilyen birtoklása, és adminolása. Az az igazság, hogy kicsi, mégis egy erőmű, és mindent tud amit tudnia kell. Na de menjünk jobban bele:

Az új Xserve akár 2,25TB-os tárolókapacitást is képes majd befogadni. Tápegysége természetesen redundáns, amely az egyik meghibásodása esetén azonnal átvált a másodikra. Külsőre nem sokat változott és továbbra is 1U méretben kapható októbertől 2999 USD-s kezdő áron.

xserve main

Specifikációk:
– Processzor: 2db. 64-bites 2GHz-es, dupla magos Xeon 5100 processzor (CTO: 2,66/3GHz-es kiépítésben is)
– 1,33GHz-es rendszer busz
– 4MB-nyi megosztott másodlagos gyorsítótár
– 1GB DDR2 ECC FB-DIMM RAM
– 80 SATA merevlemez (három belső egységel bővíthető)
– 24x-es combo optikai meghajtó
– kettő db. beépített Gigabit Ethernet csatlakozó (10/1000/1000BASE-T); 1 db. fél hosszú (6.6-inches), nyolc utas PCI Express csatlakozó és 9-inches konfigurálható csatlakozó; kettő db. FireWire 800, kettő db. USB 2.0 és egy db. DB-9 soros port; egy db. FireWire 400 port a számítógép előlapján
– beépített ATI Radeon X1300 PCI Express grafikus kártya 64MB GDDR3 SDRAM; mini-DVI -> VGA adapter
– kettő db. szabad x8 PCI Express csatlakozó

xserve 2

Igazából nem tudok, túl sok mindent kommentálni hozzá. Az Apple nem változtatott a bevált recepten. Kis slim, gyönyörű és kívülről is nagyon informatív gépbe belesűvesztett egy izmos belsőt. Az ára se vészes, kategóriájában szerintem nagyon is versenyképes. Én személy szerinte csak is a Bluetooth lehetőséget hiányolom, amivel lehetne telefonnal pároztatni, és ezek után minden féle riasztást, figyelmeztetést, egyéb lehetőségek is megnyílnának a telefonos értesítéssel az adminisztrátorok, és userek előtt. Itt nem kívánok a Mac Os X Server adta kombinációval adta lehetőségekről beszámolni. Ez egy nagyon jó gép ennyi pénzért. Persze októbertől rendelhető, és gondolom kis hazánkban jóval drágábban is.

xserve 3

A termék hivatalos oldala megtalálható itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük