Titkosítás és adatrejtés című könyvét nyitja meg és teszi ingyenesen hozzáférhetővé weboldalán a NetAcademia Oktatóközpont. A saját fejlesztésű Webkönyv technológiával publikált, közel 400 oldalas szakkötet igazi csemege, hiszen a terület átfogó bemutatása jegyében a GSM-kommunikációban használt, eddig nem publikált titkosító algoritmus is megtalálható benne. Akit érdekel a téma, és eddig nem talált maga számára érthető és érdemes könyvet, az mindenképp nézze meg ezt a könyvet.

Virasztó Tamás Titkosítás és adatrejtés – Biztonságos kommunikáció és algoritmikus adatvédelem című, a NetAcademia Oktatóközpont gondozásában megjelent könyve mostantól ingyenesen lapozgatható a weben. A NetAcademia Oktatóközpont által kifejlesztett Webköny technológiának köszönhetően a titkosítási és adatrejtési technológiák iránt érdeklődők hozzáférhetnek a teljes kötethez, mely konkrét példákon keresztül mutatja be a titkosítás fejlődését és a napjainkban használt algoritmusokat.

A nyomtatott változatban is kapható könyv a szerző több mint 4 éves kutatómunkájának eredménye. “Úgy gondoltuk, hogy ellentétben az eddigi gyakorlattal és a téma fontosságát hangsúlyozva nem csak néhány oldalas ízelítőt, hanem a teljes kötetet hozzáférhetővé tesszük weboldalunkon.” – avat be a csöppet sem gyakori lépés okaiba Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója.

A NetAcademia eredetileg a Google Book Search szolgáltatásán keresztül szerette volna közkincsé tenni a “Titkosítás és adatrejtés” című kötetet, de mint kiderült, a Google a magyar nyelvű könyvek megjelenítését egyenlőre nem támogatja, ezért voksolt a vezetés egy új megoldás létrehozása mellett.

A NetAcademia Oktatóközpont által kifejlesztett Webkönyv technológia lehetővé teszi, hogy az interneten keresztül bármilyen könyv megjeleníthető és a hagyományos kötetekhez hasonlóan lapozható, olvasható legyen. A megoldás ugyanakkor egy szabadszavas keresővel is kiegészül, így a kötet teljes tartalmában kulcsszavas keresések hajthatók végre.

A könyv elérhető itt.