Ingolstadt: Audi városa

Az utolsó hétvégénket még valami emlékezetes dologgal akartuk tölteni. Így mivel már voltunk a BMW Welt-ben, és a Merci szalonban is, gondoltuk, a még nagy hírnek örvendő Audi várost is felkeressük, Ingolstadt-ot.

bike and mrx

Mindannyian szeretjük az Audikat, és az internetről már előzetesen sikerült pár képet megnéznünk, mégis mire lehet számítani. Szépen komótosan, reggeli után elindult a kis csapat Dénes zöld Skodájával a körülbelül 80km-es távra.

Külön kiemelném a német autópályát, amelynek se sebességkorlátja nincs, se pedig használati diíja. Ehhez képest, hihetetlen hosszan, és szövevényesen fogja keresztül-kasul a germán országot. Nekünk nagyon nagy inspiráció volt ez a két dolog az utazásaink során.

Indulást követően, nagyon jó tempót tudtunk menni, így viszonylag hamar megérkeztünk. A város maga baromira más mint München. Sokkal kisebb, ilyen vidékiesebb város benyomását kelti. Takaros házikók, szép kertek, mint egy külváros. A forgalom is lanyhatag volt, viszont várhatóan erősen dominált az audi kocsik száma.

Maga az Audi épülete csodálatosan szép volt. Ezüstös színben tündökölve. Külön részekre volt felosztva az épületkomplexum. Külön a múzeum, külön az értékesítés, külön az irodák, és külön a teszt vezetésnek helyet adó és kiállító épület.

Maga az Audi múzeum, nagyon szemet gyönyörködtető, kör alakú, három szintes épület volt. 2 Euró, azaz kicsivel több mint 500 HuF volt a belépő. Szebbnél szebb régi, de nagyon jó állapotú kocsikat és más közlekedési eszközöket lehetett megnézni. Színvonalas kiállítás volt, az biztos. De erről a képek jobban árulkodnak.

audi mrx

Körbejártuk persze az egész helyet, megcsodálva az aktuális modelleket is. Még mindig nehezünkre esik beüllni több tíz millió forintos autókba, pedig ez ott egyértelmű, hisz azért van ott, hogy próbáld ki, vedd meg. Míg nálunk a vásárlónak kell törnie magát, hogy a megfelelő autót kinézze magának, és esetlegesen egy jóindulatú és megbízható eladót találjon, itt külön be kell jelentkezni. Ezt kicsit kifejtem szerintem. Maga az épület egy hatalmas nagy vonat pályaudvarokról ismerős információs táblával kezdődik. Itt ki van írva a bejelentkezettek neve, és hogy mikorra kértek időpontot (telefonon, interneten, és helyben is be lehet jelentkezni). Ezek után, egy kis kapu engedi folyamatosan a megfelelő embereket az autókhoz. Ott egy jól szituált úriember fogad, aki csak és kizárólag azzal az egy emberrel fog foglalkozni, aki soron következik. Meghallgatja az igényeit, mutat autókat, egyből elviszi a klienseket tesztvezetésre stb…

Hihetetlen élmény volt, úgy a hely, mint az egész autós kultúra is. Mindenkinek ajánlom aki szereti a szép autóakat és persze az Audiokat. Az általunk készült képek megtekinthetőek itt.

Ingolstadt: Audi városa” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Olyan jó volt elolvasni ezt a bejegyzést, és megnézni a képeket… szép emlékeket idézett fel bennem. Körülbelül 6 éve jártam én is ugyanitt… remélem még lesz egyszer lehetőségem eljutni ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük