Haegemonia: Az Univerzum Légiói

Már az Imperium Galactica első és második része is nagy hatással volt rám, de a Haegemoniában úgy éreztem valami új és más dologgal találkoztam. A jól megszokott stratégia, harc, és taktikai játék erősen egy kalandjátékba ment át. Ami a magyar nyelvel párosítva fergeteges élményt nyújtott számomra. Az eddigi részeknek is persze volt történetük, de sokkal inkább csak az volt a lényeg, hogy a kis bolygónkból kiindulva az egész univerzumot uraljuk. Itt viszont egy kacskaringós történeten keresztül kell végül is az emberiséget (annak is az egyik hősét) irányítanunk. Az IG2 óta szerintem a kezelése is egyszerűbbé vált a játéknak. Nem annyira összetett, és bonyolult mint amilyen elődje volt, ez nekem pozitív dolog volt. Kellemes hangi és képi élményekkel tűzdelt, és számomra mint már említettem a magyarul elhangzó párbeszédek tették a dolgot még élvezhetőbbé. Mindenkinek csak ajánlani tudom, elég hosszú játékidőt kell ráfordítani, de pont ennyire le is tudja kötni az embert. Komoly párkapcsolat esetén nem érdemes elkezdeni ;)

Na akkor most egy kis infó a hivatalos oldalról:

Egy teljesen 3D űrstratégiáról van szó, ahol a nyersanyagok kitermelésének legalább akkora szerepe van, mint egy politikailag jól felépített birodalom működésének. A játék inkább az űrben megvívott taktikai 3D csatákra helyezi a hangsúlyt � és nem a mikromenedzsmentre. Az ütközetek kidolgozottsága minden eddigi játékét felülmúlja reményeink szerint – nemcsak a grafikai megjelenítésre, hanem a stratégiára is nagy hangsúlyt fektetünk. A szív, a saját fejlesztésű motor gondoskodik majd mindezek életre keltéséről.

A sztoriról röviden annyit árulunk el, hogy az emberiség nem túl távoli jövőjében kezdődik. A Föld és a Kolóniák konfliktusával (akiket diplomáciailag közülük a legerősebb, a Mars képvisel). Természetesen mindkét oldalt választhatjuk a játék kezdetén (más-más hőssel), de az igazi feladat � a világűr meghódítása a Naprendszeren kívül � csak akkor veheti kezdetét, ha az emberiség újra egységes lesz.

 

Az IG1-hez hasonlóan fokozatosan lépkedhetünk előre a ranglétrán. A játék elején a legtöbb opció még nem elérhető számunkra, de ahogy haladunk előre, úgy egyre több lehetőséggel találkozhatunk, egyre nagyobb flottákat bíznak ránk, egyre nő a ránk háruló felelősség!

Természetesen egy idő múlva a félhomályból előbukkan a két, egymással harcoló idegen faj is – a történet új fordulatokat vesz és az igazság kiderítése nem olyan könnyű, mint azt kezdetben hisszük…

Képességeinket az egyjátékos mód mellett többjátékos (multiplayer) módban is kipróbálhatjuk – több érdekes, eredeti játékmódot is tervezünk a végleges verzióban.

RENDSZER KÖVETELMÉNY

PROCESSZOR

RAM

CD_ROM

3D KÁRTYA

Minimum

Athlon / PIII 600

128

8x

Geforce

ATI Radeon
Matrox 550

Képek:

haegemonia1

haegemonia2

haegemonia3

Haegemonia4

Haegemonia: Az Univerzum Légiói” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. vmit nagyon elbarmoltal. a kov. bejegyzesben megvaltozik a font. vmi tag et nem zartal le. gyerunk gyerunk, 10 perced van hogy kijavitsd! 9, …. 8, ….

    :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.