“Észak dél ellen” – North & South

Fú Slickman! Hogy még ezzel a játékkal mennyit játszottunk. Mondhatnám, hogy stratégiai ügyességi. :) Végül is nagyon egyszerű, a játékmenet körülbelül maximum 5 percesre saccolható, és a nagy előnye, hogy ketten is lehet játszani. Az amerikai polgárháborút dolgozza fel a játék. Persze semmi komolyság! A menüben választhatunk évszámot, hogy kivel szeretnénk lenni (észak, vagy dél), ki/bekapcsolhatjuk mindenféle tényezőket (pl. indiánok), majd kezdődhet a játék. Ha egymás ellen játszunk társunkkal, természetesen a cél a másik legyőzése.

Szép grafika, a zenével és a hangokkal sincs gond, persze a korhoz mérve. Amint elindult a játék a polgárháborút érintőbb térképet láthatjuk államokra felosztva. Szépen körönként lehet játszani, és minden csapatot arrébb rakhatunk, amikor a mi körünk jön. Többnyire egy csapattal egy kockát ugorhatunk. Vannak megkülönböztetett helyek. A fekete vonal a vasutat szimbolizálja, melyek szegleteiben erődök vannak. A vonat erődtől erődig közlekedik, és pénzt visz. Amint a bankba kigyűlik a pénz új csapatot kapunk, melyet elhelyezhetünk a térképen. Ha egy erődöt akarunk elfoglalni, akkor külön küldetésbe kell ezt megtennünk. Ekkor egyetlen emberrel kell végigmenni egy pályán, ahol az ellenfelek próbálják megakadályozni, hogy ezt időben megtegyük. A játék akkor ér véget ha valamelyik csapat összes egysége elhullik. Egy egységben ágyúsok, lovasság, és gyalogság lehet. Az ágyúk jó messzire lőhetnek, de pár lövés után elfogy. A lovasság jó gyors, de csak kardokkal harcol így “rá kell menni” az ellenségre, a gyalogság viszont messzebbre tud a fegyvereivel lőni, de elég lomhán mozog. Egyszerre egy egységet mozgathatunk. Remélem mindenkinek felkeltette az érdeklődését. Letölthető innen.
Képek:

north_and_south_1

north_and_south_2

north_and_south_3

north_and_south_4
north_and_south_5
Ne felejtsük el a menüben megszurkálni a fotós seggét a kurzorral :)

“Észak dél ellen” – North & South” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Egy baj volt vele, hogy 486-oson -legalábbis nálam- minden gyorsan ment, nem vele lehetett játszani. De Attiláénál tényleg mindig ez ment :)

  2. Sziasztok!

    Nagyon boldogan találtam meg régi ifjúságom kedenc játékát. A jókedvem azonban hamar elillant, mert nekem beindítás után kifagy az egér, így nem tudok semmi funkciót beállítani. Mi lehet ennek az oka?

    Köszi a segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.