GPS és HSPA támogatás egy kártyában

Közel egy éve még alig-alig láthattunk ExpressCard bővítőkártyákat, ma azonban már számos gyártó kínálatából válogathatnak az ilyen bővítőhellyel rendelkező noteszgépek tulajdonosai. A Sony Ericsson EC400 a vékonyabb, 34 milliméter szélességű ExpressCard formában nyújtja a szélessávú internetelérést, és természetesen ez is beleillik az 54 milliméteres kártyahelyekbe.

ec400g

A 108 x 34 x 12 milliméteres EC400 segítségével az interneten tárolt tartalmak maximálisan 7,2 megabit/s sebességgel kerülhetnek a számítógépünkre, visszafelé pedig 2 megabit/s-os sebességgel közlekedhetnek az adatok. Az EC400 telepítőprogramja a divatnak megfelelően saját flashmemóriájából indul el.

Az EC400 mellett bemutatkozott az EC400g modell is, amely a fentieken túl egy GPS-vevőt is tartalmaz. A kártya a Google Maps-en túl bármely olyan helymeghatározó programmal képes közös nevezőre jutni, amely vezetékes, vagy Bluetooth csatornán keresztül hajt meg navigációs modulokat.

Az EC400 és a GPS-szel felszerelt EC400g az első olyan Sony-Ericsson mobil internetes kártyák, amelyek HSPA támogatást és 7.2 Mbps-os letöltési / 2Mbps feltöltési csúcssebességet kínálnak, ExpressCard formátumban. Tehát tökéletes megoldás lehet egy ilyen kártya az Apple MacBook Pro felhasználóinak számára.

A termékek Mac OS X és Windows kompatibilisek. A mellékelt szoftver segítéségvel állítólag automatikusan elvégzik az összes, működésükhöz szükséges beállítást.

Mindkettő kártya teljes sebességű roaming kapcsoalt létrehozására is képes akár EDGE, vagy GPRS kapcsolaton keresztül is.
Az EC400g-vel és egy GPS-kompatbilis szoftverrel, mindenféle egyéb hardver nélkül is kihasználhatjuk a GPS technika előnyeit.

A kártyák világszerte 2008. közepétől válnak majd elérhetővé, ma még nem közzétett árakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük