FlyakiteOSX – Mac-es Windows

Az egyik örök vitatéma az informatikai világában a „PC vs Macintosh” vita. Mind a két tábornak megvannak a maga érvei, és ragaszkodnak a saját megszokott környezetükhöz. Lassanként elkezdtek megjelenni azok az eszközök, amikkel a PC-ből Mac-nek kinéző gépet lehet csinálni. A FlyakiteOSX is egy ilyen szoftver, de a jobbak közül való.

Igazából nem is egyetlen programról van szó, hanem egy barátságos telepítőkészletbe fogott halmazról. Megtalálhatók benne Windows XP témák, ikonok, alkalmazásokhoz tartozó skinek, sőt, még arra is képes, hogy a rendszerfilekban kicserélje a grafikus elemeket, és ezzel teljesen Mac OS X kinézetet kölcsönözzön a PC-nek.

* témák közül a Windows XP-hez valók teljesen jól működnek. WindowBlinds téma is van a csomagban, de ellentétben az XP saját téma-motorjával, a WindowsBlinds azért jelentősen lassítani tudja a gépet. Az XP témában ugyan még jobb oldalon vannak az ablak kicsinyítő-nagyító-bezáró gombok, és nem bal oldalon, valamint hiányzik a címsorrá összezárás lehetősége, de ezzel együtt lehet élni.
* Az Office 2003 fájlok patch-elését kerüljük el, mert ettől nem fog működni a Digital Rights Management.
* A boot képernyő is lecserélődik almásra, de ezt kerüljük, ha látni akarjuk a chkdsk, vagy valami mást, a boot képernyőt használó programot.

A kettes verzióban már két ( a Mac OS X képernyő alsó részét elfoglaló Dock) is helyett kapot ObjectDock, és az RK Launcher ami teljes mértékben macessé teszi most már desktopunkat. A telepítés után restartolnunk kell, de már a reboot után teljes mértékben élvezhetjük új maces desktopunkat. Az alsó csíknak oldjuk fel a zárolását és húzzuk fel. A tipikus hátterek, és képernyőkímélők is bekerülnek, a teljes feeling érdekében. Mindenkinek csak ajánlani tudom a stuffot.

A jó hír, hogy több napja a hivatalos oldalon kint van hogy a 3-mas verzió jön. Abba vajon mi lesz…?

flyakiteosx

A hivatalos oldal elérhető itt, a másik itt.

FlyakiteOSX – Mac-es Windows” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Én tudom mi van benne.Már fent van az oldalon,meg lehet nézni a verzió számhoz csak annyi fűznék,hogy már a 3.5öst lehet letölteni.
    Szerintem is nagyon jó az egész,csak én még kiegészítettem Leopard témával és dock-al.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük