Eragon: Az örökség

Megint egy kalandos, fantáziát erősen megmozgató (Lord Of The Rings klónnak tűnő) olvasmányba kezdtem. Az az igazság nem magamtól. A könyv film adaptációját néztem meg, és annyira megfogott a történet, hogy úgy voltam vele, ezt én elolvasom! Meg is rendeltem tehát az első kötetet.

Az elején le kell szögeznem, hogy könyv fantasztikusan jó. A Harry Potter filmes adaptációi ugye úgy ahogy vannak nem érnek semmit, mert monoton mód csak a fő cselekmény szálát mutatják be. Az Eragonban viszont ez se sikerült. Ha valaki megnézte a filmet, az sajnos egy torzított kivonatot látott csak. Sajnos a filmben még csak a főszálat se sikerült pontosan visszaadni. :(

Visszatérve a könyvre nagyon jó. Számomra ötvözte a Harry Potter és a Lord Of The Rings hangulatiságát. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a könnyed, kalandos, tündéktől, sárkányoktól hemzsegő történeteket.

ERAGON
AZ ÖRÖKSÉG
PAOLINI, CHRISTOPHER

Megjelent a(z) EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT. gondozásában.
Elérhetőség: 2 munkanap
Oldalak száma: 528
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789630783040
Nyelv: MAGYAR
Fordító: BIHARI GYÖRGY

eragon
ISMERTETŐ2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói, és már készül a filmváltozata is, mégpedig részben Magyarországon, jövő nyárra ígérik a bemutatót. Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükör simára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük