Eladó: HP MicroServer N36L extrákkal

Eladóvá vált egy HP MicroServer N36L. A csere oka, hogy Raspberry Pi-re cseréltem le a HP megoldásait. Problémám sosem volt ezekkel a típusokkal, sok éve hű társként szolgáltak.

Szerintem, akinek szüksége lehet ilyen gépre, az pontosan tudja, hogy milyen ez a Microserver. Azért álljon itt egy rövid összefoglaló:

  • CPU: AMD Athlon II Neo N36L Dual-Core Processor
  • Memory: 2+1 (3) GB RAM
  • VGA: Onboard ATI Mobility Radeon RS880M
  • Storage bays: SATA Gen2: 4x internal bay, 1x internal/ODD, 1x eSATA rear
  • Network: 1 x Onboard Broadcom NetXtreme BCM5723 Gigabit 10/100/1000
  • PCI slots: 1x PCIe 2.0 16x @16x and 1x PCIe 2.0 1x (+ 1x PCIe 4x for Remote Access Card)
  • USB ports: 2.0: 7 total (2 rear, 4 front, 1 internal)

Extrák

A gép csupán egyetlen integrált gigabites hálózati csatlakozással rendelkezik. Én vásároltam hozzá való külső ethernet kártyát, amivel +1 gigabites portot lehet adni a rendszernek. VMware és Solaris operációs rendszerekkel volt tesztelve. Tökéletesen működik velük.

Intel(R) Gigabit CT Desktop adapter (EXPI9301CTBLK)

Kinek ajánlom?

Már említettem, hogy akinek szüksége van ilyen gépre az szerintem már ismeri ezt a típust. Leginkább szervert keresőket érdekelhetnek a gépek, mert kis processzor teljesíményük miatt a takarékos, de folyamatos működésre alkalmasak ezek a hardware-k.

Nálam belső diszkek nélkül átlagosan 30kW/h fogyasztással működtek a gépek, szinte zajtalanul. A kis méretük, zajtalan működésük, kicsi fogyasztásuk miatt ideális lehet otthoni virtualizációs hostnak. Akár VMware akár Solaris platformok számára akár otthoni NAS-t építeni belőle.

Hibák

A négy műanyag disk keret közül csak három van meg. A negyedik helyén az ODD Sata portja lett előre vezetve. Annak a kábeleit meghagytam. Lásd a képen:

Habár a gép elektronikailag teljesen hibamentesen működik és kívül-belül át lett takarítva az optikai meghajtót fedő műanyag keret koszosnak tűnik, akármennyire is sikáltam. Lásd a képen:

Árak

A gép a plusz memóriával és hálózati kártyával (disk nélkül): 25.000Ft

A gépet előre egyeztetés után Debrecenben és Budapesten is meg tudom mutatni. Érdeklődni a miszterx [kukacka] xorp [pöttyi] hu címen lehel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük