Egy hétvége a Görögökkel

Egy kedves német kollégám, Georgios Kaloudis meginvitált magához hétvégére. Épp egyedül voltam a hétvégén, mert Sanyai a családjáért ment vissza kis hazánkba, tehát igent mondtam. Georgios csak annyit mondott arra készüljek, hogy igazi görög jellegzetességeket fogok látni, hallani, érezni, tapintani :) Kicsit félénken, de belevágtam…

G garden

Nem volt egyszerű odatalálni se, mert barátom eléggé kiköltözött a város szélére egy hatalmas erdő mellé. Először nem értettem miért jó ez, de amint ott sétáltam a néhány családi ház körül megcsapott a nyugalom és kiegyensúlyozottság érzése, amit ontott magából a környék.

A bajor házakra amúgy is jellemző az egyszerű, puritán külső, nem volt ez máshogy ezzel a házzal sem. Egyszerű fehér vakolat, fa kerítés, nagy sövény, terasz, minden ami kellhet. Gyorsan körbevezetett a házigazda kedves barátnőjével a még eléggé kietlen lakrészben, majd letelepedtünk a kertbe az asztal mellé.

G table

Kérdeztem, hogy akkor mit is fogunk enni, mire mondták, hogy egész nap enni és inni fogunk. Nem értettem, de gyorsan elmondták, hogy a görögöknél sok-sok féle dolgot esznek és mindenből keveset.

Így esett, hogy grillen pirított bagettekkel kezdtük a dolgot és a végén háromféle desszertközül falatozhattam. Volt ott közbe grillezett hús, leves, tészta, minden ami szem-szájnak ingere lehet.

Ez a mediterrán életmód nagyon feküdt nekem, végig beszéltünk körülbelül hat órán keresztül míg be nem sötétedett és nem kezdett el nagyon hűvös lenni a kinti ücsörgéléshez.

G girlfriend

Ezután elvittek egy görög étterembe, ahol meglepő, de épp görög népi est volt, élő zene, mindenki táncolt tradicionálisan, és ettek ittak természetesen. Az este végén még elmentünk discózni is, végül pedig csiccsesen, hótfáradtan hajnalba értem ágyat.

Hihetetlen jó volt, és életreszóló élmény. A képek megtekinthetőek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük