DropCopy: Filek mozgatása egyszerűen belső hálózaton

Manapság már elég nagy igény van arra, hogy minél gyorsabban és minél egyszerűbben meg tudjunk osztani állományokat az otthoni hálózatunkon. Legelterjedtebb formája a dolognak, ha valaki megosztja hálózaton az egyik mappáját, és vagy ide töltik fel, vagy innen töltik le a kívánt filekat. Ez viszont időigényesebb, és nem is mindig ért hozzá mindenki. Viszont itt egy alternatíva erre a gondra.

A DropCopy egy egyszerű alkalmazás. Alapvetően egy Bonjure (ZeroConf hálózat) alapú file átviteli megoldás. Az alkalmazás elindításával egy kis kör jelenik meg a desktopunkon. A kör minden dolgát beállíthatjuk, közte azt is, hogy mindig legfelül legyen. Amint beakarunk dobni erre a körre valamilyen állományt (vagy állományokat), egyből kiírja milyen gépeket talált, amiken fut a DropCopy, így át tudja nekik adni azokat.

Ez által csak e programot kell minden gépen futtatni és egyszerűen tudunk filekat átvinni más gépekre. A programban nagyon sok beállítási lehetőség található, különböző értesítési információkat (growl), és hálózatfelderítési dolgokat állíthat be az aki akar.

dropcopy

A program 3 felhasználóig ingyenes, utána már 25 USD ért vásárolható meg korlátlan számú hálózati egységhez. A hivatalos oldal elérhető itt.

DropCopy: Filek mozgatása egyszerűen belső hálózaton” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nem rossz otlet, de en ezt Widget formalyaban inkabb el tudnam kepzelni. A My Dream App 2. helyezetje pont ilyet almodott meg. Remelem lesz is belolle hamarosan valami. Addig is itt lehet arrol a progirol tobbet olvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük