Direct Connect filemegosztás, mi is ez?

Már volt szó a Bittorrent filemegosztás lényegéről. Gondoltam itt az ideje, hogy a másik oldalt is kicsit bemutassam pár szóval, ugyan is nem sokaknak egyértelmű hogy is megy itt a dolog. Mi kell ahhoz hogy letölts valamit, és ha valami nem megy mi lehet az oka… Na akkor lássuk:

A Direct Connect, és a DC++ egy fájlmegosztó program.

Az egymásról le-fel töltõ gépek direktben látják egymást, IP és egyebek, talán innen kapta a nevét.
Viszont ahhoz, hogy ez a direkt kapcsolat létrejöjjön, elõbb valahogy meg kéne találni egymást. Na erre való ez a bizonyos HUB.
Valaki van olyan jó és indít egy DC szerver progit, konyhanyelven csinál egy HUB-ot, amire az egyes userek DC kliens programjai felkapcsolódhatnak. A DC kliensben a userek beállíthatják, hogy mely alkönyvtáraikat osztják meg, és hány szálat engedélyeznek mások számára a gépükön, ezek a slotok, ennyi user kapcsolódhat egy idõben az ember gépére. A DC szerveren keresztül pedig az egyes userek látják a többi belépett usert, kereséseket adhatnak ki az összes userra nézve, vagy pedig direkt kapcsolódva az userre, ha annak van szabad slotja letölthetik a megosztott fájlok listáját, amit a DC kliens progi automatikusan elkészít.

Szóval a DC szerveren keresztül létrejön egy laza kapcsolat, amit aztán lehet konkretizálni. Ha egyszer létrejött egy direkt kapcsolat azt a HUBból való kilépés, más HUBba való belépés nem befolyásolja, de ehhez inkább indíts egy másik klienst, vagy használd a DC++ kliens programot. Természetesen jobb, ha abban a HUB-ban maradsz, amibõl töltesz, mert ha mégis megszakadna a kapcsolat (ami nem kizárt), a program kizárólag csak akkor tudja folytatni a letöltést, ha látja a másik felhasználót akitõl töltesz.

A HUBok üzemeltetõi megadhatnak bizonyos korlátozásokat a belépõ userekre nézve, például hogy legalább milyen mennyiségû adatot osszanak meg, illetve legalább hány szabad slotjuk legyen. Nem illik természetesen szemetet (Windows alkönyvtár), vagy félig letöltött fájlokat megosztani, valamint letöltés közben elhagyni a HUB-ot. Ezt a HUB operátorai kitiltással jutalmazhatják.. Légy korrekt másokkal, és Te is a közösség részese leszel!

Nem érdemes a HUB operátorokkal kekeckedni, mert némelyik nagyon házsártos. Szal nagyon oda kell figyelni a hangnemre, és a megosztott anyagra. Jobb a békesség.

Miért jó a Direct Connect?
——————————–
-Több ezer gigabyte adat közül válogathatsz (film, zene, játék, kép, program)
-Van keresõ funkció.
-A megszakadt letöltés folytatható (akár más felhasználótól is)
-Jókat chatelhetsz letöltés közben
-Végül tök jó kis közösség alakul ki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük