Deutsches Múzeum

Egyikünk se egy nagy múzeum látogató, de valljuk be őszintén nem csak unalmas, dohos, hideg múzeumok léteznek. Erre nagyon jó példa a Deutsches Múzeum, amit volt szerencsénk meglátogatni.

muzeum

Kezdeném azzal, hogy talán ekkora múzeum nincs is. :) Hihetetlen nagy. Az épület hat szintes, ami tele van mindenhol liftekkel, de nekünk 3-4 óra alatt se sikerült még azt se feltérképeznünk ténylegesen mekkora lehet.

Nem könnyű jól írni erről a helyről, hisz a tényleges múzeum fogalma jelleg itt felborul. Hatalmas építményeket, járműveket, és történelmi tárgyakat lehet megtekinteni és megfogdosni. Kezdve a malmoktól, a gőzgépeken át, egészen az űrkutatásig.

Maga a tárlat felbecsülhetetlen értékű lehet. Az egymás mellett lévő dolgok valamennyire közel állnak egymáshoz, vagy egymásból fakadnak, mint korban, mint pedig témában. Maga a téma maga a technika és technológia, az a tudományág, ami lehetővé tette fejlődésünket.

mrx space

Utázással kapcsolatba lehet hajókat, autókat, repülőket látni. Igazi hatalmas szárnyas, és úszó tárgyakat nézhet meg az ember közelről. Moderneket, és évszázadosokat egyaránt, és nem kevésre fel is lehet szállni. Hihetetlen élmény volt. Ilyenek kell lennie szerintem egy múzeumnak, érdekesnek, emberközelinek, és megérinthetőnek.

Sajnos ezer szó is kevés lenne arra az élményre, amit ott lehet tapasztalni. Azért mindenkinek ajánlom a képek megtekintését, itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük