Democracy: Videók mindenhonnan

Elég elterjedtek a podcast formájában publikált videó anyagok is. Persze nem kell mondanom mennyire költséghatékony az a műsor, amit nem kábelszolgáltatókon keresztül próbálnak eljuttatni az emberekhez. Ez a program alapvetően egy klassz kis felületet akar adni, és egy egyedi lejátszót a különböző fileformátumokhoz. Így birkózhat meg mindenféle avi, divx, mpeg, wmv, mov filetípusokkal is. Az egész videocast rendszer ugye az RSS hírszolgáltatásra épül. Itt sincs más, ámbár a könnyebb navigáció miatt mint az iTunes Music Sotre esetén itt is kapunk egy szép felületet ahol a műsorok között navigálhatunk, de lehetőség van manuális hírcsatornák hozzáadására.

Ha valami megtetszik, egy kattintással feliratkozhatunk. Itt is lehetőség van fizetős illetve ingyenes hírcsatornák kezelésére is. Ez még semmi, hisz a felület segítségével a már elérhető videó gyűjtő site-ok (youtube, google video, yahoo video) oldalai és tartalma között is kényünk kedvünkre tudunk keresgélni, amit le is tölthetünk.

A letöltött anyagokat persze nem csak kis ablakban, hanem az iTunesben megszokott módon egy ikonra kattintva teljes képernyős módban is megtekinthetjük, ahol egérmozgásra egy áttetsző almenüben tudunk akár teljes képernyős módban is navigálni.

Democracy_Player_1

Az már csak külön ínyencség, hogy a program a BitTorrent technológiát is ismeri és támogatja, így könnyedén megbirkózik a torrent hálózatokon közzétett tartalmak letöltésével és megjelenítésével.

democracy_player_2

Ebben a mai világban, ahol sorra fuccsolnak be a műsorok, és az ember lassan két reklámbetét között lát egy részletet a filmből, nagyon is nagy teret hódíthat meg legális, és igen, az illegális formában is ez a rendszer. Az csak külön segíti az elterjedését, hogy egy ilyen klassz, egyszerű és jól használható felületet kapunk a nézelődéshez. Kalandra fel, még most ingyenesen letölthető a kliens, Maces, Windows és Linux rendszerekre is. Akit jobban érdekel katt ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük