Debreceni VI. Beszéljükmac találkozó beszámoló

Eljött az ideje a hatodik találkozásnak is. Müncheni kiküldetésem miatt én most vajnyi keveset tudtam hozzájárulni a dolgokhoz. Mindössze csupán annyit, hogy küldtem az állandó résztvevőknek egy kör emailt, amiben jeleztem, hogy a következő hét napban fogok Debrecenben tartózkodni, tehát ha ekkor lenne valamilyen találkozó, akkor én is szívesen részt vennék rajta.

imac vs imac

Az érdem most minden szempontból ccolombe barátunké. Ő volt aki a szokott (Pompejes) helyet elintézte, és meghirdette a találkozót. A hideg, nyálkás idő ellenére is, heten-tizen összegyűltünk a kis pincehelyiségben. A találkozó alatt pedig, ahogy az lenni szokott szépen mindenki a gépek mellett eszegett is.

A fő látványosságnak a Czo által hozott régi szériás 20″ iMac és a Mising által hozott új szériás 20″ iMac-ek számítottak. Mindenki megvizslathatta, milyen az új és milyen volt a régi.

Mi arra az egyszerű következtetésre jutottunk, hogy nem lett annyira jó, ez az új iMac. A csillogós, rosszabb minőségű kijelző teszem azt nagyon szemet szúrt élőben, amit mindenki erős visszaesésnek könyvelt el. Bár el kell ismerni az új modell kinézetre sokkal csinosabb, és megnyerőbb.

Ahogy azt Mising elmesélte, és több helyről is lehetett hallani, sajnos az Apple kereskedőkre csúnya idők járnak. Egyszerűen nincs mit eladniuk. :( Így történhetett az, hogy most az iMacen kívül (amihez még az új billentyűzet se volt meg) semmi más újdonság nem volt.

Egy új Debreceni Egyetem berkein belül tanulmányait folytató új Mac-es srác is meglátogatta a mostani rendezvényt. Ő általa láthattunk egy új LED háttérvilágítású 15″-os MacBook Pro típusú gépet. Az eléggé lenyűgöző volt.

A gépek, és az új Leopárd elemzése után, mint már említettem kajába folytattuk magunkat, és hosszú, mély szakmai beszélgetésekbe bonyolódtunk. A találkozó végeztével, amikor mindenki hazaindult, még a hó is esni kezdett, így nagy pelyhekben hulló hóesésben ért véget ez a Hatodik Beszéljükmac Debreceni találkozó.

Köszönjük mindenkinek aki eljött. Az eseményen készült képek megtekinthetőek itt.

Debreceni VI. Beszéljükmac találkozó beszámoló” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Korrekt kis összefoglaló lett, megtudunk belőle mindent… De az élményt nem pótolja! Aki nem volt ott mostmár bánhatja! :) Talán Czobácsi egyedi galériája is elmítést érdemelhetett volna, meg az iChaes szórakozás! :) És asszem ennyi! :)

    MaRaToN voltam!

  2. :)Jo nevet valasztottal :)Orulok ha jo dolgokat lathattal… Czo bacsi dolgairol azert nem adtam kulon hangot, mert belinkeltem a neve ala ide is azt az interjut amit csinaltam vele, pont a gallery project kapcsan. Azt kukkantsd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük