Death Rally iOS

A Death Rally egy igazi klasszikus. Már az eredeti játékról is írtam anno. Manapság viszont megújult formában elérhető iOS eszközökre is.

A játék már régóta elérhető az iOS eszközökre, de csak a napokban tették teljesen ingyenessé. Így ez az oka, hogy én is csak most foglalkozok vele.

Az első kritikák borzasztó rosszak voltak erről a nagyszerű játékról, ezért magam sem éreztem úgy, hogy ezért pénzt kellene adnom. Az ingyenes akció után viszont természetesen én is nekiestem.

Fontos már az elején kihangsúlyozni, hogy iPhone és iPad verziót is tartalmaz a játék, így élvezetesebb és szebb is természetesen, minden platformon.

Menü

A menü elég egyszerű. Alapvetően lent kis négyzetekben találhatóak a kiválasztható menüpontok, fent pedig az autónk.

Az első négyzet mindig a garázs, ahol tudjuk fejleszteni a járművünket. Érdekes, hogy nem csak pénzt kell gyűjtenünk, hanem a játék során elszórt alkatrészeket. Ezekkel lehet fegyvereket, kocsikat aktiválni.

Az összes többi négyzet egy-egy pályát tartalmaz, ami minden körben más-más sorrendben, és más más nehézségű játékosokkal érhető el. A nehézséget jelzi a fenti sávok, illetve szövegesen is bele van írva.

Ezen felül vannak speciális pályák. Ezek narancssárga színnel vannak megkülönböztetve. Ilyen lehet egy dedikált fegyver használata. Egy az egy elleni küzdelem, stb.

Játékmenet és irányítás

Amint kiválasztunk egy pályát, a régi megszokott mód szerint indul is a start mezőről a kocsink a vetélytársainkkal együtt.

A két irányító kar alul, két szélen található. Nincs gáz, fék, kormány gomb. Csak egyetlen gomb, ami 360 fokos irányban irányítható. Ezzel lehet a kocsinkat a megfelelő irány felé kérlelni. Sajnos kell jó néhány pályát végigcsúszkálni, mire megszokja az ember, és utána is elég ujjfárasztó tud lenni, de ez van.

A másik gombbal a másodlagos fegyverünket tudjuk irányítani. Ez lehet shutgun, gépágyú, rakéta, akna, stb. Természetesen a másodlagos fegyver, amit cserélgetni is tudunk futamok előtt, limitált tölténnyel bír. Ezt ha kilövöldöztük, akkor egészen addig várnunk kell, amíg fel nem veszünk töltényt valahol verseny közben.

Az elsődleges fegyver egy sima normális egyenletes tempóban lövöldöző puska. Ezzel nem tudunk mit kezdeni, ha ellenség van előttünk automatikusan egyenesen kezd tüzelni. Cserébe ennek a tölténykészlete kifogyhatatlan.

Hiányosságok és negatívumok

A játék hiába támogatja a GameCenter-t, mégsem lehet más élő emberekkel játszani. Ez szerintem az egyik legnagyobb probléma.

A másik, hogy a hat fegyverre és a tíz különböző pályára viszonylag gyorsan rá lehet unni.

A harmadik, hogy mint sok egyéb alkalmazásnál, itt sem szinkronizálódnak össze a különböző gépen elért eredmények.

Az irányítástól pedig hamar elfárad az ember ujja.

Összegzés

A Death Rally iOS megjelenése egy jó ötlet volt. a Játék maga nagyon szép, és rengeteg időt el lehet vele tölteni. Az ingyenesség egy nagy lökést adott neki, viszont ahhoz, hogy ne lehessen ráunni viszonylag gyorsan szükséges lenne a többjátékos üzemmód támogatása.

Death Rally iOS” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Yep. Magam is nyomom. :) Ezzel együtt nyilván nem hozza a PC-s őse szintjét semmiféle tekintetben, de ezt nem is vártam tőle. Az irányítás állítható viszont, és nekem állítanom is kellett, mert állandóan lecsúszott az ujjam arról a területről; valahogyan könnyebb nekem a nyilacskákat kezelni…

    P.S.: Ingyenes? Damnit. Én még fizettem érte nemrég…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük