CoRD: Távoli asztal elérés

Gondolom sokan használják (ha másra nem is de neptunozni), a Microsoft Remote Desktop Connection programját. Gondolom azt is sokan tudják, hogy egy rakás szar. Bejelentkezésnél cseh billentyűzet kiosztásra vált, abban az esetben, ha mi magyarra állítottuk a rendszerünkét, és még sorolhatnám az idegesítő dolgait. Erre persze megoldás nincs, alternatíva viszont mostmár igen.

Megjelent az rdesktop (linux/unix rendszereken népszerű távoli asztal kliens) alapjaira épült, CoRD névre hallgató „távoli íróasztal” (remote desktop) kliens. A program unibin típusú, így az Inteles Maceken is remekül futtatható. Segítségével több szerverre is rácsatlakozhattok egyszerre, és váltogathatunk közöttük egy egyszerű lista segítségével. A funkciók még nincsenek mind beépítve, de a mostani állapotában (béta) már használható. A program és a hivatalos weboldala elérhető itt.

cord

CoRD: Távoli asztal elérés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Igen! Ez a mostani verzio kicsit csunya, de teljesen jol hasznalhato. Ami screenshotot latsz en csinaltam! :) Csak ajanlani tudom mert en csak szivtam az MS felevel… mint ahogy szoktam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük