CoRD: Távoli asztal elérés

Gondolom sokan használják (ha másra nem is de neptunozni), a Microsoft Remote Desktop Connection programját. Gondolom azt is sokan tudják, hogy egy rakás szar. Bejelentkezésnél cseh billentyűzet kiosztásra vált, abban az esetben, ha mi magyarra állítottuk a rendszerünkét, és még sorolhatnám az idegesítő dolgait. Erre persze megoldás nincs, alternatíva viszont mostmár igen.

Megjelent az rdesktop (linux/unix rendszereken népszerű távoli asztal kliens) alapjaira épült, CoRD névre hallgató “távoli íróasztal” (remote desktop) kliens. A program unibin típusú, így az Inteles Maceken is remekül futtatható. Segítségével több szerverre is rácsatlakozhattok egyszerre, és váltogathatunk közöttük egy egyszerű lista segítségével. A funkciók még nincsenek mind beépítve, de a mostani állapotában (béta) már használható. A program és a hivatalos weboldala elérhető itt.

cord

Categories: Apple, Informatika

2 Comments

  1. Te kiprobaltad mar?

  2. Igen! Ez a mostani verzio kicsit csunya, de teljesen jol hasznalhato. Ami screenshotot latsz en csinaltam! :) Csak ajanlani tudom mert en csak szivtam az MS felevel… mint ahogy szoktam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: