Cat Mario – Ha fel akarod magad idegesíteni

A Mario-t, mint ikonikus játék karaktert ki ne ismerné. A Nintendo a 80-as évek óta létező karaktere már számtalan játékban elevenedett meg. Mario rengeteg játékban, rajzfilmben, filmben és egyéb történetben szerepel a mai napig is. Megannyi kalóz játék is felhasználta már így-úgy a Marió karakterét vagy csak annak világát. A Cat Mario is egy ilyen játék lesz, de mégis kicsit unikum az eddig ismert játékok közül.

Rage Game

Az én időmben a Rage Game kifejezés nem létezett. Talán azért, mert szinte minden játék különösebb fejlesztői akarat nélkül Rage Game volt. A Rage Game kifejezést manapság azokra a játékokra értik, amiknek egyetlen célja, hogy a játékos elé folyamatosan idegesítő, előre nem látható, kihívásokat állítsanak. Ezzel arra kényszerítve minket, hogy újra és újra játsszuk az adott pályát, és saját kárunkból jegyezzük meg, hogy hol és mire kell figyelnünk. Ennyi.

Persze két féle játékos van. Aki az idegesítő dolgok ellenére türelmesen végigküzdi magát a hülyeségen, vagy simán abbahagyja a játékot. A másik fele pedig magából kivetkezve ordítva szidja a játékot, a készítőket és a világon mindent, amikor újra és újra meghal. Ez pedig manapság nagyon népszerű videó anyag a videó megosztó oldalakon.

Magam is a The VR csapat videójától kaptam kedvet. Ha esetleg nem ismernéd, akkor egyszer mindenképp nézd meg az első részt.

Cat Mario

Szerintem az ilyen játékra szokták azt mondani, hogy “annyira rossz, hogy már jó”. Én magam nem tudok erre a játékra nézni, hogy a The VR-os fiúk videója ne lebegjen a szemem előtt. Már kívülről fújom, hogy hol és milyen dologra kell számolni. Viszont más nézni valamit, és más játszani vele. Először is ennek a játéknak hihetetlen rossz az irányítása. Lassan és pontatlanul működik az karakter irányítása. Állandóan lecsúszol, vagy túlugrasz a dolgokon. Ugrásoknál rendszeresen kiugrasz a látható játéktérből, és szinte biztos, hogy nem oda fogsz érkezni ahova szeretnél.

A játéknak hat pályája van. Ahogy említettem én magam fejből tudtam az egész pályát, mégis 189 halállal sikerült befejeznem a játékot. Mindenkinek azt ajánlom, hogy nézze meg a fentebbi videót, és ha érez magában némi elszántságot, akkor próbálja ki a játékot. Maga a játék flash formában is elérhető, így az oldalra is beillesztettem. Jó szórakozást!
Get Adobe Flash playerVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.