Cannon Fodder 1 és 2

Általános iskolás éveim egyik legismertebb játéka a Cannon Fodder sorozat. Bennem leginkább az maradt meg a játékról, hogy iszonyatosan nehéz. Közel 15 év után újra játszani viszont sokkal könnyebbnek hatott. A lényegen ez nem sokat változtat, ugyanis a Cannon Fodder sorozat lefektette ennek a játékmechanikának az alapjait, erre pedig máig nagyon sok más játék alapul.

cannon-fodder1

Játékmechanika

A Cannon Fodder egy háborús játék. Felül nézetből kell irányítani a katonáinkat. Az egér bal gombjával tudjuk egy adott helyre küldeni a csapatot, a jobb gombot lenyomva tudjuk lövésre ösztönözni az embereinket. Amikor lőnek, akkor mindig arra lőnek, amerre az egérrel navigálunk. A pályákon találhatunk gránátokat és rakétákat. A jobb gomb folyamatos nyomva tartása közben ballal kell kattintani a használatukhoz. Ezeket használva nagyobb távolságból, és robbanásokkal tarkított tűzerőt tudunk használni. Illetve vannak épületek, amiket csak ezekkel tudunk elpusztítani.

cannonfodder2

A pályák és a kihívások is érdekesek, bár meg kell hogy valljam végigjátszani sosem tudtam. Ennek ellenére szívesen ülök le elé a mai napig is. A rövid és viszonylag egyszerű küldetéseket bármikor el lehet kezdeni.

Első és második rész

A játéknak van első és második része. Alapvetően mindkét részben ugyan azt, és ugyan úgy kell tennünk. A második részben picivel jobb grafikával találkozhatunk, és részletesebb pályákkal és küldetésekkel. Ennek ellenére a játék szerintem teljesen ugyan az, csupán ráncfelvarrás és kötelező technikai újítások kerültek a második részbe.

OSX

Szerencsére a játékok DOS portja megjelent OSX platformra is. Tehát most már az OSX felhasználók is élvezhetik ezt az igazi retró játékot. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük