Blip & Blop: Mészárlás a gonosz mesehősök között

A következő játékot tárhely takarítás közben találtam meg. Egy régi eszement játékról van szó, ami annyira megkacagtatott, hogy lementettem magamnak. Most is annyira szórakoztatónak találtam, hogy egy cikkben kívánok róla megemlékezni. Nem sok játékban van lehetőségünk, a híres mesehősöket lemészárolnunk.

Alap történet

blip_blop_balls_of_steel_program_thumb

A Blip & Blop egy viszonylag egyszerű történettel indít. Két, kis gömb alakú lény, fegyverrel a kezében belép Hókuszpók kastélyába, ahol a varázslót holtan találják. A megoldás egyszerű: a GONOSZ törpök lemészárolták a jóságos mestert. Így a fegyveres gömbök, Blip és Blop elindul megbosszulni teremtőjüket. Végigmészároltatják velünk a törpöket, majd mivel Törpapa megszökik, tovább keresik az utat a bosszúhoz. Persze kiderül, hogy egy hatalmas összeesküvés van a háttérben, amiben rengeteg különböző mesehős csoport is a tagja. Hőseink nekiindulnak, hogy felgöngyölítsék a szálakat.

A játék maga

Ez egy egyszerű balról, jobbra menős, kétdimenziós lövöldözős játék. Hihetetlen sok ellenfél jön minden felől, ezért leginkább az nehezíti meg a játékot, hogy minden felé tudjunk lőni, és a felénk jövő irtózatos mennyiségű lövedéket át tudjuk ugrani. Minden pálya végén vár ránk egy fő gonosz. Itt persze kicsit meg kell izzadnunk, de a megfelelő stratégia megtalálásával könnyedén teljesíthető.

12

A játék maga nehéz. Nem a bonyolultsága, hanem az ellenfelek száma miatt, és hogy folyamatosan jönnek ránk. Ennek ellenére, hatja a játékost, mert kíváncsi, hogy ebből az eszement történetből mi lesz. Külön élvezet, hogy akár ketten is játszhatjuk barátunkkal a történetet. Persze csak ugyan annál a gépnél, a billentyűzet kettéosztásával.

Végigjátszás

Nem szokásom végigjátszásokat bemutatni, de ez az a játék, amivel ha nem is tudsz játszani, de megéri végignézni, hogy mekkora hülyeség is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük