Xorp Blog Podcast

Azureus 3: Megjelent és csicsásabb mint valaha

Én is megemlítettem már ezt a méltán népszerű java alapú multiplatformos torrent klienst. Aki ismeri az tudja, hogy jellegzetes, kicsit sablonos és csúnyácska, egyszínű ablakot kell elképzelni. Az eddigi fejlesztések kihagyták a kezelő felület megreformálását, és inkább bővítményekre és bugok javítására fordítottak nagyobb időt. Most viszont a hármas verziószámmal ellátott kliens vizuális élményben is teljesen lenyűgöző lett.

Sok helyen YouTube gyilkosnak is nevezett kliens számomra leginkább a már bemutatott Democracy-hoz hasonlít leginkább. Külön nagy figyelmet fordítottak az új felület megtervezésénél, hogy a töltött torrent tartalmak mellett az esetlegesen letöltésre szánt adatok is helyet kapjanak a felületen.

Így lehet hogy alapéterlmezetten a jobb oldalon egy kis “ajánló blokk” fogad minket, ahol zenék, filmek, más egyéb dokumentumok között csemegézhetünk. Természetesen ha megtetszik valamelyik, csak kattintunk, és már is jön a torrent kliensünkkel lefele a kiválasztott adat. Ez a torrent kliensből keressünk torrent filekat filozófia viszont az Xtorrent programból lehet ismerős.

azureus3

Ez a filozófia az egész új felületre érvényes lesz, hisz a letöltött tartalmakat kategorizálni, kezelni is tudjuk, és mindezt a már látott designelemekkel fűszerezve.

Persze ez a csili-vili felület alatt megmaradt a régi kliens, amit advanced menüpont alatt láthatunk is. A program java alapja miatt sajnos még mindig hajlamos zabálni a memóriát. Akit érdekel a programot elérheti az Azureus hivatalos weboldalán itt.

Categories: Informatika

I+ – 2004. március 13. » « I+ – 2004. március 3.

3 Comments

  1. csak tudnám hogy miért fejlesztik még mindig egy félhalott layerre…

  2. Bejövős ez a kliens, és most le is fogom tölteni ezt a 3at, már egy ideje néztem.. És hát zabálja a memót ez igaz, de ugye valamit valamiért alapon működnek ezek a dolgok!;)

  3. Igen, de meg kell hogy valljam attol fuggetlenul hogy frankonak tartom en se hasznalom :(

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: