AppTrap: törölj mindent a programmal

Gondolom különösebbként nem kell bemutatnom a Macintosh rendszerek alkalmazás filozófiáját. Mint az köztudott Mac Os X-en a programok szerkezete teljesen egy könyvtárba van zárva. Sajnos minél rendszerszintűbb egy alkalmazás, annál több dolgot piszkál a program (ami minden esetben be van zárva az *.app könyvtárba) kívülre. Ilyenek lehetnek például temp könyvtárak, vagy épp a program beállításait tartalmazó adatok.

apptrap

Ezen sallangok többnyire nagyon minimális helyet foglalnak, de ha meg lehet oldani ezekkel együtti program eltávolítást, miért ne tennénk meg?

Eddig létezett külön pár program (AppZapper), ami külön eltávolította nekünk a sallangokkal együtt a programokat. Viszont miért használnánk egy külön programot, amit futtatni kell, és kezelni, ha a Mac Os X kukája is felruházható ezzel a tudással?

Ez az alkalmazás egy nagyon egyszerű application uninstaller, ami figyeli, hogy mit helyezünk a kukába. Ha ez adott esetben egy program, akkor rákérdez arra, hogy a többi hozzátartozó file/foldert is mozgassa a kukába vagy sem. Van egy legördülő menü is hozzá, amely a találati listát mutatja, és opcionálisan kiválaszthatjuk azokat az elemeket, amiket szeretnénk a továbbiakban is megtartani. A Leopard is hozhatott volna már valami hasonló megoldást…

Program meg nem hibátlan még, de összeségeben jól működik, megteszi, de:
– Nem minden alkalmazásnál indul el, de nagy többségnél igen.
– Olykor nem dob fel minden elemet.
– Program installálása, aktiválása után, kell egy restart, vagy logout, mert különben az Command + Backscpace kombinációra nem működik.

A program teljesen ingyenes, és nagyon hasznos tud lenni, így mindenkinek ajánlom kipróbálásra. A hivatalos oldal elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük