Apple Smart Cover

Sosem voltam egy nagy tok rajongó. Valahogy nekem egy tok, csak ront azon az érzésvilágon, amit az eszköztől várok. Még az iPhone esetében próbálkoztam tokokkal, de gyorsan feladtam. Mintha a profin kivitelezett eszköz köré, valami bóvli műanyag izét építtettem volna. Megfogni sem volt ugyan az, illetve a kinézete sem az volt, amit vártam. Ez első generációs iPad-hoz egy olyan tokot használtam mint egy kis zseb, amibe belecsúsztathatjuk az eszközt. Majd ha használni akarjuk kivesszük belőle. Így csak akkor nyújt védelmet, amikor pont nem használjuk a táblát, máskor viszont nem befolyásolja a felhasználói élményt.

Az Apple Smart Cover a második generációs iPad-ektől volt elérhető, így ha akartam volna sem próbálhattam volna ki. Majd megvásároltam az iPad Mini-t és ehhez már lehetett külön vásárolni Smart Cover-t. Természetesen rövid hezitálás után vásároltam is egyet.

MF394_AV1_SILVER

Négy hónapja használom, és bár megvételénél voltak bennem kétségek, mostanra természetes velejárója az iPad Mini-mnek.

Ugye ez a termék nem más, mint egy könnyborító, ami egy mágneses elven kapcsolódik az iPad oldalához, és három előre definiált helyen össze lehet hajtani, ezáltal kitámasztó állványt létrehozva az iPad számára. Ilyen röviden össze lehet foglalni, hogy mi is ez a termék. A használhatósága itt is az egyszerűségében rejlik. A mágneses kapcsolat már a MagSafe töltés esetében is hatásos volt, így a Smart Cover-nél sem lepődtem meg azon, mennyire kényelmes a használata. Elég csak közelíteni az iPad-et és a Smart Covert a megfelelő részeken, és a mágnesek egyből egymáshoz tapadnak. Elég rugalmas, hogy erőt kifejtve az iPad-et felemelhessük a Smart Cover-nél fogva, viszont akármikor egyszerűen eltávolíthatjuk a fedelet, egy határozottabb húzással.

Az iPad természetesen felismeri, ha a Smart Cover teljesen rá van hajtva a kijelzőre. Ilyenkor automatikusan elalszik. Amint felnyitjuk a borítást, az iPad automatikusan felébred. Nem egy nagy kunszt, ennek ellenére nagyon kényelmes, hogy nem kell gombot nyomnunk ilyenkor. Ha pedig nem lenne Smart Cover, akkor fel fog tűnni, hogy nem szoktunk mi gombot nyomni.

MF394_AV2

Az egyértelmű, hogy a kijelzőnél tökéletesen odatapad a Smart Cover. Az megvan, hogy a hátuljára is felsimítható? Az elején nekem gond nélkül a hátuljára is oda simult, és pont ezért használat közben sem zavart, hogy rajta van. A Smart Cover nem egy kemény dolog, sokkal inkább egy flexibilis, műanyagszerű valami. Hátul nincs annyi és olyan mennyiségű pont, ahova oda tudna ragadni. Így, ha mozog is, akkor van, hogy a hátulja el-el engedi az utolsó részét a borítónak, és az fityegni kezd.

Utolsó sorban a Smart Cover összetekerhető, és ez által nem csak kijelzőt védő borításként, hanem megtámasztó eszközként is használhatjuk. Ehhez elegendő a felcsavarnunk a tokot és eldöntenünk, hogy vagy laposan alákeljük gépeléshez vagy az iPad mögé göngyöljük filmnézéshez. Mindkettő, nagyon hasznos tud lenni.

MF394_AV3

Összegzés

Szerintem is túlárazott a Smart Cover. Egy darab mágneses műanyagba mi kerül 40EUR-ba? Ha nem anyagi részről nézem, akkor viszont egy frappáns megoldás. A mágneses csatlakozások, az iPad be-ki kapcsolása lehajtás esetén, és a megtámasztás elég ok arra, hogy valaki akarjon egy ilyet. Természetesen normál esetben a Smart Cover nem sokat véd az iPad fém hátuljából. Viszont a még drágább Smart Case ezen is segíthet. Én nem bántam meg a vásárlást, bár nem is eredeti áron vettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük