Angry Birds

Szerintem az „Angry Bird” már szállóigévé vált. A játék először iPhone-ra jelent meg, majd akkora népszerűségnek örvendett, hogy nem csak mobil eszközökre, hanem asztali operációs rendszerekre is portolták azt. Természetesen igény is volt rá, és ahogy egy játék kultuszt teremt maga körül, úgy jelennek meg először a pólók, sapkák. Később a gyűjthető plüss figurák, majd a képregények, animációs rajzfilmek, és határ a csillagos ég.

A hangsúly most is a játék egyszerűségén van. Ugyanis minél egyszerűbb egy játék, annál könnyebb tömegeknek, és különböző generációknak eladni. Természetesen, ha a játék maga egyszerű, nem jelenti azt, hogy nem okozhat kihívást, sőt. Viszont az egyszerű játékmenet nem elég. Valami „cool faktor” kell bele, ami miatt bele lehet szeretni, és érdemes újra és újra visszatérni hozzá. Ez pedig a történet és a jellegzetes figurák adják az Angry Birds esetében.

A történet

A történet elég egyszerű és az átvezető jelenetek is inkább képregényszerűek, ezzel se nagyon bonyolítva az életünket. A „jófiúk” a madarak, akik mint általában a madarak, a tojásaikat féltőn őrzik. Egyszer csak észreveszik, hogy azokat elrabolták a gonosz rikító zöld színű, és leginkább egy gömbre emlékeztető malacok. A madarak szörnyen dühösek lesznek, és a malacok után mennek, hogy visszaszerezzék az elrabolt tojásokat.

A játékmenet

Minden egyes pályán ugyan azt kell tennünk végül is. Egy parittya segítségével, ami mindig a pálya bal szélén található, a madarakat, mint parittya golyó ki kell lőnünk, és a jobb oldalon található malacokat meg kell semmisítenünk. A madaraink többnyire különböző speciális tudással is bírhatnak. Van amelyik osztódni tud, van amelyik visszarepül, mint egy bumeráng, más pedig felrobban, mint egy bomba.

Természetesen a parittya, illetve a madarak követik a fizikai törvényszerűségét, így a megfelelő ívet nekünk kell megtalálni, és ismerve az aktuális madár képességét használni. Minden pályán más és más madarak vannak, azokat nem mi választjuk. Az is a pálya sajátossága, hogy mennyi madarat lőhetünk ki.

Angry Birds klónok

A játék érdeklődését viszonylag egyszerű fenntartani. Új pályák kellenek, és néhány új madár, akinek új képességei vannak. Az Angry Birds számtalan új kiadást megélt, ami igazán megújult játékmenetet nem hozott. Ennek ellenére az Angry Birds egy olyan játék, amivel szivesen játszik az ember, ha van egy kis szabadideje. Bármikor el lehet kezdeni, illetve könnyen meg lehet szakítani a játékot. Már ha az ember nincs belebolondulva. :)

A játék elérhető iPhone, iPad, Mac OS X, Windows platformokra, illetve onlin böngészőből is.

Angry Birds” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük