Alma mint távirányító

Merüljünk el a dizájnerek csodálatos világában, amit azért érdemes időnként megtenni, mert rengeteg olyan ötlet születik a tervezőasztalokon, amiket később viszontláthatunk a végleges termékekben.

sony_alma_1

Kezdőképünk: formatervezett tál az asztal közepén, amelyen négy, a zöld különböző árnyalataiban pompázó alma nyugszik. Reggel a hajszolt apuka felkapja az egyiket és ahelyett, hogy beleharapna, megnyom rajta egy gombot, a tévé bekapcsol, máris szólnak a legfrissebb tőzsdehírek. Apuka elrohan, anyuka megfogja a másik almát, egy mozdulat, lehalkul a Dow Jones index alakulását hirdető riporter hangja. Gyerekek is elrobognak, anyuka felveszi a saját „almáját”, bekapcsolja a délelőtti színes magazinműsort, és megkezdi a napi teendőit.

sony_alma_2

Délután gyerkőcök hazajönnek azt iskolából, azonnal ráugranak a két maradék almát, gyorsan bekapcsolják vele az éppen futó anime rajzfilmet és nézik, míg anyjuk idegrohamban el nem küldi őket tanulni. Este vendégek érkeznek, akik nem győzik dicsérni a dohányzóasztal díszét…

Pár információ ennyiből leszűrhető volt, de összefoglalásképp: az árulkodó felirat szerint a Sony megbízásából készült, vagy a cég által ihletett almák tulajdonképpen TV-távirányítóként működnek. Minden családtagnak jár egy, amelyeket egyébként az eltérő színárnyalat alapján lehet megkülönböztetni. A marokban könnyen elférő kütyük egyszerű gombstruktúrával rendelkeznek, a Wii konzolhoz hasonló módon mozgásérzékelővel bírnak, vagyis egy-egy mozdulattal irányítható a tévékészülék.

sony_alma_3
A gombokon felül mozgással is kezelhetők – például hangerőállításra.

Mindenkinek van egy, azaz személyre szabhatók, programozhatók, használaton kívül pedig a nappali díszei lehetnek. Csak az Apple meg ne tudja…

Forrás: mobilnegyed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük