Adium Dock Ikonok

Meg kell, hogy mondjam a gaimmal meg vagyok elégedve. Alapvetően, egy nagyon sok funkcióval rendelkezik. és mind emellett a Mac-es köröktől megszokottan, sokat fektet a képi világra. Alapvetően pedig az az érzésem, hogy egy gaim alapokon fekvő kliens. Na de nézzük mi az amit én nagyon hiányolok belőle. Első körben a flashes dolgok. Háttér beállítás, animációk küldése. Nem tudom mennyire nagy munka lenne. Minden esetre, ezzel eléggé le van maradva az összes alternatív kliens. Ezen kívül már csak egy dologban érzem sajnos a lemaradást. Ami nagyon súlyos probléma. Nincs egységes audió és videó kommunikációra alkalmas modulja. Ezt pedig nagy veszteségnek érzem. Aki nem akar csak 1 fele szolgáltatást igénybe venni, és annak a speciális kliensét használni. Az ezektől a dolgoktól el van vágva. Most mégis egy olyan számomra aranyosnak és ötletesnek tartott dologról szeretnék beszámolni, amivel kiválik az adium társai köréből.

Aki ismeri az Adiumot, azt tudja hogy egy kacsa a szimbóluma ennek a csevegő programnak. Alapból ez a kacsa végül is nem jelentene sokat. Viszont attól függően a chat kliensünk milyen állapotba van, úgy ez a kacsa is mást mást csinál. Teszem azt őrülten integet, ha valaki ír nekünk. Ezt a dockon ülő kacsát lehet akármire kicserélni. Az adium weboldalán az extrák közül rengeteg lehetséges dolog van. A különböző focicsapatokat imitáló kacsától a filmhősökön át minden megtalálható a repertoárjukban. Engem mégis azok a dock témák fogtak meg, ahol a kacsa valamely Apple gépcsalád egy típusát használja. Így válogathatunk az iMacek, PowerBookok, iBookok, Displayeket, MacMiniket használó kacsák közül. Szinte minden típus megihlette a fejlesztőket. Mivel én most iMac G4-esen nyomom kigyűjtöm mit találtam: 

Ezen túl ajánlani tudom még Josh Crang adium dock témáit. Ezek között ott vannak a az alu PB, iBook, iMac G5, shuffle témák is. Katt ide hozzá. Az adium hivatalos  gyűjteményéhez katt ide .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük